Életmód

Itt a tavaszi megújulás ideje: készíts otthon mézes arcpakolást!

Még soha nem próbáltál házi arcpakolást készíteni? Pedig nagyon is hatásos tud lenni, ráadásul pénztárcabarát, és mindenekelőtt garantáltan természetes összetevőkből áll. Íme néhány mézalapú arcpakolás, amit magad is simán elkészíthetsz.

A mindennapi arcápolás, hidratálás fontos, de néhanapján időt kell szánnunk a komolyabb arcpakolásra is, hogy bőrünket energiával töltsük fel. Hitted volna, hogy a konyhánk, spájzunk telis-tele van olyan alapanyagokkal, melyek tökéletesen ápolják bőrünket, ha arcpakolást készítünk belőlük?

Édes méz

A méz pontosan ilyen, kiemelten jótékonyan hat szervezetünkre, ha megesszük, de pont ennyire kedvez bőrünknek is, ha rákenjük. Nem véletlen, hogy az ókori Egyiptomban vagy Görögországban is a méz volt a szépségápolási kencék egyik fő összetevője. A méz ugyanis bőrpuhító és hidratáló tulajdonságokkal bír. Zsíros bőrre is szuperül működik fertőtlenítő tulajdonsága miatt.

A DIY mézes arcpakolás

Mézes-citromos maszk: Zsírosabb és mitesszerekre hajlamos bőrön alkalmazzuk. Keverjünk össze 1-2 evőkanál citromlevet ugyanennyi mézzel, majd kenjük fel a megtisztított arcbőrünkre. Hagyjuk negyedórát hatni, majd meleg vízzel mossuk le. Az arcbőrünk láthatóan fényesebb lesz, kevesebb mitesszerrel.

Mézes-olajos pakolás: Az olívaolaj az egyik legjobb dolog,a mit a bőrünkkel tehetünk, hiszen hihetetlenül táplálja azt. Mézzel keverve pedig száraz bőr ápolására lesz tökéletes. 2 evőkanál olívaolaj és 1 evőkanál méz keverékét vigyük fel az arcunkra, és hagyjuk 30 percig rajta, majd öblítsük le.

Mézes-joghurtos arcpakolás: A méz és a joghurt keveréke egy igazi regeneráló és arckisimító pakolás. 2 teáskanál joghurt és 2 teáskanál méz alaposan eldolgozott keverékét hagyjuk 15 percig az arcunkon, majd langyos vízzel mossuk le.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top