TV-sztárok

10 tehetséges gyermekelőadó, akit öröm hallgati

Nyakunkon a Hungary’s Got Talent, ahol biztos, hogy néhány nagyon fiatal tehetség is megmutatja magát. Az ének iskolája harmadik osztálya pedig már el is indult, kifejezetten a kicsik mutathatják meg benne, hogy mit tudnak. Ezeknek fényében összeszedtük a hazai és külföldi műsorokból azokat a gyermekeket, akik tehetségkutatókban váltak ország- és világszerte ismertté, és megnéztük, mi lett velük a műsorok óta.

A magyar tehetségek

Patai Anna – Megasztár

A zenészcsaládból származó kislány 11 éves volt, mikor először feltűnt a képernyőn, a Megasztár válogatóján. Patai Anna igazi cserfes kislányként, elképesztő tehetségével hamar elvarázsolta a közönséget és a zsűrit is. Egészen a verseny döntőjéig jutott, és bár nem ő lett az első helyezett, karrierje így is beindult. Annát azonnal megtalálták színházi szerepekkel, sőt Caramel és Dobrády Ákos is felkérték duettekre.  A még mindig csak 16 éves lány már komoly nemzetközi sikert tudhat magáénak, 2014-ben egy japán tévéműsorhoz hívták, egy énekversenyen vett részt. 

Tóth Lüszi – Megasztár

A szintén megasztáros lány karrierje nem alakult olyan fényesen, mint Patai Annáé. Tóth Lüszi 13 évesen jelentkezett a Megasztárba. Bár a nézők és a zsűri is nagyon megszerették, sokan túl fiatalnak tartották a műsorhoz. Ennek ellenére bekerült a verseny döntőjébe, ahol negyedik helyezést ért el, és az év női hangja lett 2008-ban. 2010-ben úgy tűnt, fényes jövő áll előtte, elkészült első videoklipje és egy francia zeneszerzővel, Renaud Schmitt-tel két dalt is felvettek. Ám ezt követően elmaradoztak a felkérésék, és a most 19 éves lány lassan felhagyott az énekléssel.

Utasi Árpi – Csillag születik

A vajdaságból származó fiú 15 éves volt a műsor alatt, és minden szempontból új színt hozott a hazai tehetségkutatókba, hiszen mesemondóként indult. Utasi Árpi meg is nyerte a Csillag születik 2007-es első évadát. A verseny után ígéretesnek indult a karrierje, egy veszprémi színházba hívták, ahol az Indul a bakterházban szerepelt. Három évvel később egy szabadkai kiadó szerződtette két évre mesemondónak, ám pályája szép lassan elhalt. Ma már mezőgazdasággal foglalkozik, nyereményét szüleivel arra költötték, hogy földet vegyenek belőle. “Azt autót még Magyarországon eladtuk. Itthon vettünk egy házikót és 5 hold földet. Jó vételnek bizonyult, ugyanis most körülbelül 4000-4500 eurót (1,3 millió forint) ér egy hold, míg korábban háromezer eurót fizettünk érte” – árulta el egy interjúban a Story magazinnak.

Boros Misi – Virtuózok

A 11 éves Boros Misi zongoratudásával varázsolt el mindenkit. A köztévé komolyzene tehetségkutatójában lett a legfiatalabbak korosztályában első. A kisfiú pedig már nemzetközi elismerést tudhat magáénak. Misi ugyanis újévkor New Yorkban lépett fel Avery Fischer Hallban, több ezer ember előtt, akiktől vastapsot kapott. Az biztos, hogy a kiemelkedő magyar tehetségre már felfigyeltek, és reméljük, tanárai, szülei és mentorai még sokat segítenek neki a jövőben.

Hien – Megasztár

A Megasztár negyedik szériájának felfedezettje Hien, 14 éves volt, mikor először láthattunk képernyőn, és azóta sem tűnt el a köztudatból. A fiatal lány a versenyben a hatodik helyet szerezte meg, ám karrierje így is beindult. A Megasztár óta folyamatosan építi zenei pályáját, 2009-ben önálló albummal jelentkezett. 2013-ban pedig már egy olyan lemezzel, amelyre saját dalokat is írt. 2014-ben ismét visszatért a képernyőre, A Dalban. Eközben bejutott a Berklee College of Musicra, ahol hamarosan megkezdi tanulmányait. “Májusban utazom, és a vizsgaidőszak végén, augusztus 15-én jövök haza. Télen pedig ismét utazom a tengerentúlra, de ettől függetlenül folyamatosan dolgozom majd, itthon és Amerikában is szeretnék számokat felvenni, új zenékkel kijönni” – mondta egy Borsnak adott interjújában.

Farkas Zsolt – Az ének iskolája

A TV2 tehetséggondozó műsorának első győztese volt az akkor 14 éves Farkas Zsolti. A szemüveges kis srác teljesen elvarázsolt mindenkit, és amikor a döntőben elénekelte a Jégszív című slágert, egyöntetűen csillagos ötöst adtak neki. A fiú a műsort követően ösztöndíjat, utazást és egy szintetizátort kapott, hiszen ötéves kora óta zongorázik. Az ének iskolája után egy lemeze is megjelent, ám azóta alig hallottunk róla. Legutóbb tavaly márciusban láthattuk a képernyőn, mikor családjával az Élet-show-jában szerepelt egy rövid ideig.

A külföldi kis sztárok

Connie Talbot – Britan’s Got Talent

Az angol kislány még csak hatéves volt, mikor először állt Simon Cowellék elé és elénekelte a Somewhere Over the Rainbow-t. Connie Talbotot már csupán ez az előadás világhírűvé tette. Azt követően, hogy lement az adás, a nemzetközi sajtó is felkapta a csodakislányt, aki végül Paul Potts mögött a második helyet érte el a versenyben. Már ugyanabban az évben szerződést kapott egy lemezkiadónál, és megjelent első albuma, azt pedig még három lemez követte, a legfrissebbet 2012-ben adták ki. A ma már tinédzser lány Angliában az átlagos tizenévesek életét éli, iskolába jár és a barátaival lóg, ám eközben Ázsiában hatalmas sztár lett belőle. Több ezren imádják Kínában, Dél-Koreában és Malajziában is, így tavaly ezekben az országokban turnézott.

Jackie Evancho – America’s Got Talent

Jackie Evancho az egyik legsikeresebb gyermekelőadó, akit Amerikában a crossover (klasszikus zene ötvözése a popzenével) műfaj legnagyobb sztárjaként ünnepelnek. A jelenleg 15 éves lány első tehetségkutatóját nyolcévesen nyerte, ekkor egy pennsylvaniai megmérettetésen egy nála jóval idősebb operaénekest is maga mögé utasított. A nagy “áttörést” az Amercia’s Got Talent hozta meg számára, tíz évesen mindenkit magával ragadott, ahogy az Operaház fantomját énekelte, később pedig Puccini O mio babbino áriájának előadásával nyűgözte le a közönséget, végül a második helyet szavazták meg neki. Ugyanebben az évben Barack Obama előtt is fellépett karácsonykor, sikere pedig azóta is töretlen. Ám nemcsak a zenészszakmában elismert, 2011-ben a világ egyik legjólneveltebb gyerekének választották, ráadásul egy állatvédő szervezetnek is a nagykövete. Eddig öt albumot adott ki, legfrissebb lemeze, ami 2014-ben jelent meg, azonnal a Billboard klasszikus zenei listájának első helyén debütált.

Ronan Parke – Britan’s Got Talent

A brit srác 12 éves volt, mikor 2011-ben először állt színpadra a tehetségkutató műsorban. Első meghallgatásán Nina Simone slágerét, a Feeling goodot énekelte, amit még a dal befejezése előtt álló ováció fogadott. A Britan’s Got Talentben végül nem győzött, ám még abban az évben megkapta az első lemezszerződését a Sonytól. 2013-ban a pekingi újévi gálán lépett fel, amit a CCTV közvetített, és közel 700 millió ember látott. Egyelőre csak egy albuma jelent meg, ám 2014-ben Amerikába költözött, hogy ott folytassa a munkát, a hírek szerint már dolgozik a második lemezen.

Hollie Steel – Britan’s Got Talent

Hollie 10 évesen jelentkezett a brit versenybe bátyjával együtt, a zsűri azonban csak a kislányt tartotta bent, a srácot kiszórták. A tehetséges énekes teljesen elvarázsolta a közönséget, mikor első fellépésén táncra perdült, és balettozni kezdett, majd váratlanul dalra fakadt. A nézők a tehetségkutató tíz legjobbja közé juttatták, ez pedig elegendő volt ahhoz, hogy beinduljon a karrierje. A 2009-es Britan’s Got Talent után 2012-ig három albuma jelent meg, ám az elmúlt években keveset hallat magáról. A brit lapok értesülései szerint mostanában a színház és a tánc jobban vonzza az éneklésnél.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top