nlc.hu
TV-sztárok

Schell Judit a Szomszédokban

Így festett Shell Judit huszonévesen a Szomszédokban

Schell Judit 1996-1999 között szerepelt a Szomszédokban. A színésznő akkor a húszas évei elején járt.

Schell Judit 1995-ben végezte el a színművészetit Kapás Dezső és Horvai István osztályában. A főiskola után a Radnóti Miklós Színház művészeként kezdte a pályát, ahol 8 évet töltött el. 2003-ban a Nemzeti Színházhoz szerződött. 2012 óta a Thália Színház tagja, 2018–2021 között a színház művészeti vezetője.

Számos hazai filmben, sorozatban is felbukkant, az első komolyabb munkái közé tartozott a szomszédok, ahova 23 évesen került be. Mátrai Gabi ügyvédet alakította, aki fülig belezúgott a sorozat jóképű orvosába, a Kulka János alakította Mágenheim doktorba.

Schell Judit a sorozatban:

Schell Judit a Szomszédokban

Schell Judit 1996-ban csatlakozott a Szomszédokhoz (Forrás: videa)

Schell Judit nemrég egy évet külföldön töltött a két kisebbik gyerekével, Boldizsárral és Borbálával, a gyerekek apja, Schmied Zoltán viszont itthon maradt. Schell Juditnak van egy nagy fia is, akinek 21 évesen adott életet, Lackó lassan 30 éves lesz.

„Hosszú évek óta készültem arra, hogy kipróbáljam magam külföldön, tudatosan gyűjtöttem össze a rávalót. Itt, Marbellán csináltam egy költségvetést, és addig nyújtózkodtam, ameddig a takaróm ért. Azt szoktam mondani, én nem méregdrága lakásfelújításra költöttem a pénzemet, inkább élményeket és nyelvtudást adtam a gyerekeimnek” – mondta korábban Schell Judit.

Schell Judit a Szomszédokban

Schell Judit 2021-ben (Fotó: Olajos Piroska/smagpix)

Nem Marbella volt az első választása a 49 éves színésznőnek, eredetileg Costa Ricára készült, a járvány azonban keresztülhúzta a számításait. Végül egy Marbellán élő ismerőse segített neki 2020-ban, hogy ki tudjanak költözni. Azóta hazatértek, Schell Judit új életet kezdett, amiről annyit tudni, hogy beadta felmondását a Thália Színházban.

„Úgy gondoltam, az életem több területén is eljött a váltás ideje, tehát a színházban is ideje váltani. Amúgy is jellemző egyfajta ciklikusság a pályámon. A Radnótiból nyolc év után jöttem el. A Nemzeti Színházban a nyolcadik évben szültem meg Borikát, a kilencedikben pedig onnan is eljöttem” – nyilatkozta a színésznő. 

(Nyitókép: Rozmanitz Gábor/smagpix)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top