nlc.hu
TV-sztárok

Korda György és Balázs Klári esküvői fotói

Láttad már Korda György és Balázs Klári 40 éves esküvői fotóit? Most fogod!

Balázs Klári nem habos-babos menyasszonyi ruhában ment hozzá Korda Györgyhöz, aminek megvolt az oka. Mutatjuk a 40 éves esküvői képeket.

Korda György és Balázs Klári a magyar könnyűzene ikonikus párosa, akik immár 40 éve élnek boldog házasságban. 1980-ban szerettek egymásba, a következő évben elkészítették első közös dalukat, 1982-ben pedig örök hűséget fogadtak egymásnak. Egyiküknek sem ez volt az első esküvője. Korda György még a sorkatonai szolgálata előtt házasságot kötött  Kovács Ibolya operettprimadonnával, akivel azonban rövid idő után elhidegültek egymástól, igaz, papíron két évtizeden át házasok maradtak. Balázs Klári pedig még a hetvenes évek közepén ment hozzá Balázs Gábor zenészhez – akinek a vezetéknevét művésznévként ma is viseli –, ám frigyük négy évvel később válással végződött.

Korda György és Balázs Klári esküvője

1982-ben házasodtak össze (Fotó: Szabolcs László/ Fotocentral / Meglepetés Archívum)

Korda György és Balázs Klári esküvőjét egészen pontosan 1982. július 21-én tartották, hatalmas vendégsereg előtt. A pályáját egykor fotómodellként kezdő, és kiváló stílusérzékkel rendelkező énekesnő – ahogyan az egy második esküvőn illik – nem habos-babos menyasszonyi ruhában, hanem egy elegáns, hófehér, midi fazonú kosztümben állt az anyakönyvvezető elé. A kor legaktuálisabb divatjának megfelelő frizurát és sminket viselt, a csokrát pedig, szintén az akkori trendeknek megfelelően gerberákból kötötték, melyek hibátlanul passzoltak a haja, a rúzsa és a körömlakkja vörös színeihez. Érdekesség, hogy Korda György esküvői tanúja nem más volt, mint a közelmúltban elhunyt olimpiai bajnok vízilabdázó, Csapó Gábor, aki az énekes barátja és kártyapartnere volt.

Korda György és Balázs Klári esküvője

Korda György és Balázs Klári esküvője (Fotó: Fotocentral / Meglepetés Archívum)

„Annak idején azért szerettem bele, mert szép volt, okos, diplomatikus és vicces. Ez utóbbi egyébként a legfontosabb, hiszen humor nélkül semmit sem ér az élet” – nyilatkozta idén nyáron a Borsnak Korda György, aki szerint hosszú házasságuk valójában Klárikán múlt. 

Korda György és Balázs Klári

Korda György és Balázs Klári a Csináljuk a fesztivált című műsor sajtótájékoztatóján (Fotó: Fotocentral)

Az énekesnő az nlc A hétköznapok kapaszkodói címen futó podcast-sorozatában beszélt arról, hogy mindössze két férfival volt dolga egész életében és mindkettőhöz feleségül is ment. „Nagyon konzervatívan nevelt az anyukám – mondja a hanganyagban. – Konkrétan lebeszélt a kalandokról. Azt mondta, csak akkor bújjak ágyba bárkivel, ha valóban szerelmes vagyok. Persze sok fiú megkörnyékezett már akkor is, amikor tinilányként Budapestre kerültem, de ösztönösen szelektáltam. Nem szerettem volna, ha bárki – elnézést a kifejezésért – »gyakorlópadként« kezelt volna. És arra is kínosan ügyeltem, hogy ne ragasszák rám a könnyűvérű jelzőt. Egyébként is hiszek abban, hogy a tesi és a lelki szerelmet nem lehet különválasztani. Több szempontból is szerencsés vagyok, hiszen nagyon korán, fiatalon megismertem az első férjemet, majd évekkel később Gyurit és azt kell mondjam, két igazán »first class« vagyis első osztályú férfit adott nekem az élet” – fogalmazott Balázs Klári.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top