nlc.hu
TV-sztárok

Benedek Miklós állapota

15 kilót fogyott Benedek Miklós, őszig biztosan nem lép színpadra

A család és az unokák adnak erőt Benedek Miklósnak.

Noha ismét otthon lábadozhat, őszig már biztosan nem lép színpadra Benedek Miklós – írja a Blikk.  A 76 éves Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész december 11. óta minden előadását lemondta, elmaradtak a téli fellépései is, kórházban is ápolták.

A napokban fáradt hangon, mégis boldogan újságolta, ismét otthonában lábadozhat. „Nemrég volt egy nagyobb szív- és tüdővizsgálatom, egy hét múlva kell visszamennem kontrollra – mesélte a lapnak a legendás színész, aki arról is beszélt, miként érzi magát. – Az egyik nap jó, a másik rossz, ez már csak így van ebben a korban. A vízhajtó szedése eléggé megvisel, tizenöt kilogramm ment le rólam, ez szinte mind víz volt, és most nagyon vigyáznom kell, nehogy visszajöjjön, mert az az orvosaim szerint veszélyes lehet. Kímélni kell hát magam, úgyhogy itthon tevékenykedek most leginkább.”

Benedek Tibor édesapja elmondta azt is, hogy a lába miatt gyógytornázik, de a család és az unokái erőt adnak. Rengeteg könyvet olvas, és van egy titkos terve is, amit még szeretne végigvinni.

„Ha minden jól halad, ősszel visszatérek a színházba. Persze azt még meg is kell érni!” – fogalmazott.

Benedek Miklós

Fotó: MTI/Mónus Márton

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top