nlc.hu
TV-sztárok

Hernádi Judit vallomása

Hernádi Judit nem kertelt: szerinte Eszenyi Enikő mellé erkölcsi figyelő kellett volna

Újabb színész állt bele a Kossuth- és Jászai Mari-díjas rendezőbe.

Mint egy friss interjúból kiderült, Hernádi Judit egy különleges módszerrel tartotta volna féken Eszenyi Enikőt. 2020-ban egymás után szólaltak fel a színészek Eszenyivel szemben, a közös nyilatkozatukat még Stohl András is aláírta. Az anyagban több korábbi és aktuális kollégája közösen állt ki ellene, szóvá téve a rendező súlyosan bántalmazó, abuzív, agresszív és ellehetetlenítő munkamódszereit.

Lengyel Tamás korábban például elmondta, hogy Eszenyi próbáira jellemző volt a folyamatos verbális agresszió. Ha az igazgatónak nem tetszett valami, azzal viccelődött, hogy „nem baj, sok munkanélküli színész van”. Próba miatt Eszenyi nagyapja halálos ágyához sem engedte el Lengyelt, pedig a színész tudta, hogy nagyapjának már csak órái vannak hátra. Most Hernádi Judit szólalt meg a témában, aki szinte elsőként döntött a szabadúszóság mellett a ’90-es években, így valamelyest távolabb került a Vígszínháztól. A Kossuth-díjas rendezőnőt ő másképp fékezte volna meg abban, hogy ezeket elkövesse.

Hernádi Judit

Hernádi Judit (Fotó: Vörös Szilárd)

„Voltam a Vígszínház tájékán azokban az időkben. Részese nem voltam, de tapasztaltam, hogy kiszámíthatatlan nőről van szó. Kiszámíthatatlan gesztusai vannak, és nagyon erős a lénye. Mint művész, nem lehet kétségbe vonni. Jól rendez, jól játszik. Nem lehet összekavarni a dolgokat. Volt nekem akkor egy ötletem, amire azt mondták akkor, hogy nem jó. Azt mondtam, hogy tegyenek mellé egy erkölcsi figyelőt, amit az ő fizetéséből finanszíroznak, aki végig ott van mellette. Mindenki megnyugodhatott volna” – árulta el a színésznő a Partizán Pop műsorában.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top