nlc.hu
TV-sztárok

Papp Máté Bence karrierje

Ezzel a produkcióval lett világhírű Tóth Gabi párja, Papp Máté Bence

A Fricska táncegyüttes még 2015-ben próbált szerencsét a Britain’s Got Talentben.

Papp Máté Bence már a Tóth Gabival való kapcsolata előtt is ismert volt, méghozzá a hazai néptáncosok körében. Testvérével, Papp Gergely Bálinttal ők alapították a Fricska táncegyüttest. Később csatlakozott hozzájuk Moussa Ahmed is, aki a lentebb látható videóban is szerepel. 2015-ben világhírre tettek szert, amikor bemutatkoztak Simon Cowell műsorában. Akkor a többi zsűritag, David Walliams, Amanda Holden, és Alesha Dixon állva tapsoltak a táncosoknak. A produkcióról készült felvételt a napokban újra felkapta az internet, sokan osztogatják a közösségi oldalakon. Ennek egyik oka Tóth Gabi nemrég adott interjúja is lehet, melyben megemlítette szerelme teljesítményét. 

Íme:

Nemzetközi sikereik közé tartozik még a Monte-Carlo ralin való fellépés, de láthatták őket a nézők a párizsi EB-n és a riói olimpián is. 2019-ben aztán Papp Gergő, Papp Máté Bence, Szabó Dániel és Popovics Márk bebizonyították, hogy ők a világ leggyorsabb néptáncosai, nemcsak lábbal, hanem kézzel is a leggyorsabb ritmust ütik a világon. A villámgyors csapásokról híres táncos csapat világrekordot állított fel: 45 csapást és koppintást tudnak 1 másodperc alatt, ezzel lepipálva Michael Flatley 35 koppantásos bravúrját. 

Papp Máté Bence, Tóth Gabi

Papp Máté Bence és Tóth Gabi (Fotó: Schumy Csaba)

És mivel foglakozik?

A 29 éves Bence a Baár–Madas Református Gimnázium, Általános Iskola és Diákotthon egyik oktatója. A szakterülete, hogy néptáncot tanít a különböző korosztályú lányoknak. A II. kerületi iskola honlapja szerint a táncos 2014 óta tanít az iskolában és lelkes résztvevője a diákoknak szervezett programoknak. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top