Utazás

Pécs és a Fesztiválok Éve

Magyarországot érdemes látni! Úgy érzed ismered már az országot? Biztosan van még olyan szeglete, ahol nem jártál és ami valami oknál fogva különleges. Többször jártál már külföldön, de még sosem voltál Sopronban vagy Debrecenben? Itt az ideje, hogy megismerd kis hazánkat, amely sok, akár világraszóló látványosságot is rejt.

Pécs és a Fesztiválok ÉvePécs2010 Európa Kulturális Fővárosa. Biztosan sokat hallottad már és még sokat is fogod hallani ezeket a szavakat, de ne bánd.

Légy büszke arra, hogy Magyarországon is van egy város, amely ezzel a címmel büszkélkedhet. Sokat jelent ez Pécsnek, de az egész országnak is, hiszen így most egy kicsit ránk is figyel Európa és talán még több turistát köszönhetünk az országban és a római kori Sopianae-ben.

Pécsett számos épen maradt török műemlékkel találkozhatsz, de ez a város ad otthon egyik világörökségünknek is, az ókeresztény sírkamráknak, amelyek a Kr. u. IV. sz.-ban keletkeztek.

Tőle nem messze találod a város egyik szimbólumát, a pécsi dómot is. Ha eddig még nem jártál Pécsett, nem is lehetne jobbkor pótolni ezt, hiszen a sok műemlék mellett idén a programokra is nagy hangsúlyt fektet a város. Az UTAZÁS 2010 kiállításon 100 négyzetméteren vár téged a mediterrán hangulatok városa, ahol minden kérdésedre választ kapsz, hiszen a város képviselői minden érdeklődőt szeretettel fogadnak. Irány Pécs!

Pécs és a Fesztiválok Éve

 

Az idei év a Fesztiválok Éve. Legyen szó kultúráról, gasztronómiáról, zenéről vagy hagyományokról, a több száz vagy akár ezer fesztivál között biztosan te is megtalálod a neked valót. Vagy valókat, mert miért ne juthatna akár minden hétre vagy hónapra egy? Az UTAZÁS 2010 kiállítás is a Fesztiválok Éve jegyében telik, amelyet mi sem bizonyít jobban, minthogy a színpadot is a fesztiválok ízelítői töltik meg: a Fesztiválszínpadon három napon keresztül zenés-táncos programok zajlanak. A Magyar Turizmus Zrt. standján pedig részletes programkínálatot is kaphatsz, hogy mindig naprakész legyél és magad választhasd ki a neked legjobban tetsző fesztiválokat. Fesztiválok Éve – Élmény veled!

 

Részletek a www.utazas.hungexpo.hu oldalon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top