Utazás

Elérhető luxus hajóutak az édeni Karib-tengeren

Ha éppen nem nyerjük meg valamelyik valóságshow fődíját, és a mentorok sem érzik, hogy "átjön", amit éneklünk, még mindig van lehetőségünk, hogy részt vegyünk egy luxusnyaraláson. Magyarországról most először utazott idegenvezetős csoport Karib-hajóútra, és egy szolid IMF-hitelnél nagyobb tétet teszünk arra, hogy nem ők lesznek az utolsók... A Start Utazás jóvoltából ugyanis az idegenvezetős álomtúrák rendszeresek lesznek, így a lehetőség mostantól mindenkinek biztosított.

Minden jó, hajó a vége…

A Ruby Princess óceánjárót 2008-ban adták át; 3080 fős vendégkapacitásával a Princess-flotta legnagyobb hajói közé tartozik. A hajón 900 belső és külső standard, deluxe kabinok és suite-ek találhatóak. A kabinok tágasabbak a megszokottnál; a legtöbb balkonos. A hajóút alatt 24 órás étkezési lehetőséget biztosítanak a vendégeknek az á-la-carte étteremekben, bárokban, kávézókban, pizzériákban, vagy éppen a büfékben. A hajó több kiváló minőségű spa-szolgáltatást is nyújt: medencék, szaunák, gőzfürdők gondoskodnak a kényeztetésről, ahogyan a sport- és kulturális éhségünket tenisz-, kosárlabda-, minigolfpályákon, valamint színház- és mozitermekben csillapíthatjuk.

Ha Kolumbusz Kristóf annak idején a Ruby Princess-szel éri el Amerika partjait, csupán egy fitymáló kézlegyintését jegyezhették volna fel a krónikások, a földrész meghódítását aligha. Nem véletlenül: a tizenkilenc emeletes luxus óceánjáró annyi szolgáltatást kínál, amiért az ember röhögve adj oda az „1492” teljes jogdíját Vangelisnek, és magasról tesz a horgonyzásra, ha inkább jacuzziban is pezsgőzhet.

Pedig a környék mindenható tájépítésze rendesen kitett magáért: korallszirtekkel ölelt Bahamák, fehér homokkal szegélyezett smaragdzöld öblök St. Maartennél, vagy éppen a Virgin-szigetek zajos lüktetése, amelyben a városi életstílus és a karibi világ pillanatai nagyjából úgy keverednek össze, ahogy a Baywatch és a Miami Vice jelenetei az emlékezetünkben.

– Ez az egzotikus hajóút bárkinek ajánlott, aki szívesen utazik a télből a nyárba, és szívesen fedez fel egzotikus szigeteket. Aki szereti a romlatlan természetet, a fehér homokos, pálmafás partokat, a kristálytiszta tengert, ugyanakkor mindenben ragaszkodik az ötcsillagos nyaralási élményhez is. Az egzotikus nyaralások közül a Karib-hajóút ár-érték aránya magasan a legjobb – ad magyarázatot Vrancsik Viktória irodavezető arra, hogy a Start Utazás első idegenvezetős hajóútjára miért volt túljelentkezés.

Elérhető luxus hajóutak az édeni Karib-tengeren

 

A lehetőségek tényleg végtelenek, és ezt nem egy összekavart Rubik-kocka felett mormoljuk… Az óceánjárón több kellemes medencét találni, mint egy lánykollégium fürdőruhaversenyén, a nonstop éttermekben, kávézókban, fagyibárokban, teaszalonokban bármit, bármikor fogyaszthatunk, és ha az önértékelésünk ránk kiált a tükör előtt, akkor aerobik-, step-, vagy éppen fitness-órák adnak alkalmat arra, hogy mozogjunk, ha már a teniszt és a kosárlabdát túl snassznak találjuk. Utána jöhet a pezsgőfürdő, a masszázs, vagy éppen aromaterápián búsulhatunk neki, hogy istenem, mennyire utálom a telet. „Rosszkedvünket” színházi elődásokkal, revükkel, tánccal és karaoke-val feledhetjük. Ha pedig van elég pénzünk, akkor a kaszinók, ha pénzünk mellett bátorságból is kijutott, akkor pedig a night clubok közelsége tölthet el bennünket bulvár-címlapos izgatottsággal. „Hiába alszik az ember egy helyen, mégis minden nap máshol kel fel” – idézzük az egyik utas kendőzetlen véleményét az utazási irodának írt köszönőlevélből.

Mire figyeljünk?

Azok az utasok járnak a legjobban, akik a Karib-hajóutat un. „first minute” formában foglalják le. Ennek egyszerű oka van: mind a repülőjegyek, mind a kabinárak jóval kedvezőbbek a telítettség alacsonyabb fokán.

– A hajóút minden várakozásomat felülmúlta. Az utazás szervezettsége, a tökéletes gépezet működése lenyűgöző; mindenki azon igyekszik, hogy az utasok jól érezzék magukat – mesélt tovább Viktória, aki kiemelte: „az utat az tette igazán felejthetetlenné, hogy Magyarországon először szerveztünk idegenvezetős hajóutat, így ennek előnyeit is maximálisan kihasználhatta a negyvenhárom fős csoport”.

– Az idegenvezetőtől minden információt készen kaptak. Egy 3500 fős hajón az is napokba telik, amíg kiismerjük magunkat az útvonalak, a számtalan szórakozási, étkezési lehetőség között. Az idegenvezető azonban mindenben segít. Részletesen bemutatja a látványosságokat, elkalauzol bennünket a legszebb strandokra, és a legjobb bevásárlási lehetőségeket is elénk tárja – ecsetelte tovább az utazási forma előnyeit  dr. Fricz Zsuzsa, a cég vezetője.

 

Laza átlagban egy ilyen kaliberű útra életében egyszer jut el az ember.

Az egyéni szervezés körülményes, és lehet, hogy az ember tapasztalt, talpraesett és magabiztos utazó, de a nyaralások alatt még ez az imponáló jellemrajz is jelentősen elhalványulhat, mivel vakáció közben kisebb jelentőséget tulajdonítunk a dolgoknak.

„Az idegenvezető pedig pont azért dolgozik, hogy mi nyugodtan nyaralhassunk.”

Ezt a mondatot az egyik utas, Gálházi Ilona írta Paulovics Katalin idegenvezetőnek, aki erre reflektálva nekünk azt mondta: „Idegenvezetővel felfedezni egy idegen világot egészen más, mintha valaki útikönyvekből készül fel… Az utazók időt és energiát spórolnak meg, ha azokra bízzák magukat, akiknek ez a munkájuk…”

Miért jó, ha idegenvezetős hajóutat választunk?

  • Az idegenvezetős utazás biztonságot ad. Az idegenvezető a nap huszonnégy órájában áll az utasok rendelkezésre. Segít tolmácsolni, segít megoldani a felmerülő problémákat, és egy esetleges betegség esetén hű tolmácsolója gondjainknak.
  • Az idegenvezető ismeri a helyi viszonyokat, tisztában van a szokásokkal, ami egyaránt vonatkozik az öltözködésre, a viselkedésre, az ünnepekre, a vízfogyasztásra, a borravalók szokásjogára, illetve fel tudja hívni a figyelmet azokra a dolgokra, amelyek nem szerepelnek az útikönyvekben.
  • Az idegenvezető koordinálja a szigettúrákat; leveszi az utasok válláról a szervezési dolgokat.
  • Az idegenvezető rendszeresen tart fogadóórákat, ahol egyezteti a programokat, és minden felmerülő kérdésre választ ad. Kapcsolattartása az utasokkal folyamatos és állandó.

 

A februári „premierút” sikerességén és az utasok pozitív visszajelzésein felbuzdulva a Start Utazás a jövőben is rendszeresen szervez idegenvezetős Karib-hajóutakat.

Az üzenet egyszerű és világos: a Karib-szigetek csodálatos világa a lehető legjobb rekreációs helyszín azoknak, aki unják a mindennapok monoton melankóliáját, és saját maguk is meg akarják tapasztalni azt a gazdagságot, amit Kolumbusz Kristóf után Jack Sparrow már négy mozifilmben felfedezett. 

Nem azért mondjunk, de már forgatják az ötödik részt is… A Start Utazásnál pedig már lehet jelentkezni a novemberi időpontban induló csoportos hajóútra.

A lehetőségekről a Startutazás tájékoztat bővebben »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top