Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Utazás

Egy légitársaság megvalósította minden szülő rémálmát

Összecseréltek két ötéves, kísérő nélkül utazó kisfiút. A kis Andy anyukája nagyot nézett, amikor a New York-i repülőtéren egy másik kisfiút adtak át neki. Andy ezalatt Bostonba repült.

Nem nevezhető apró hibának, amit a JetBlue légitársaság alkalmazottai követtek el, amikor összecseréltek két, kísérő nélkül utazó ötéves kisfiút.

A gyerekcsere még augusztus 17-én történt, az esetről az egyik kisfiú édesanyja számolt be a New York-i Daily Newsnak. Maribel Martinez elmondta, hogy kisfiával, Andyvel július végén utazott Dominikára, majd egy héttel később hazatért Manhattanbe, a gyereket pedig a rokonainál hagyta.

A terv szerint Andy egyedül utazott volna vissza New Yorkba, Martinez külön száz dollárt fizetett azért, hogy a légitársaság alkalmazottja feltegye Andyt a gépre, ám a Kennedy repülőtéren az édesanyának egy másik kisfiút adtak át.

Martinez elmesélte, hogy nagyon megrémült, azt hitte, elrabolták a fiát. Andyt a légitársaság több órával később találta meg Bostonban, ahova tévedésből szállították el a másik kisfiú helyett. Andy csuklóján névvel ellátott karkötőt viselt, de útlevele a másik gyerekhez került.

Mint a JetBlue kiderítette: a kisfiúk mindketten Dominikából indultak haza, de véletlenül elcserélték őket. A malőr után a légitársaság mindkét gyereket biztonságban eljuttatta a családjához.

A JetBlue visszatérítette Andy repülőjegyének árát, 474 dollárt (131 ezer forintot) és 2100 dollárnyi (582 ezer forintnyi) kárpótlást is adott Martinezéknek.

Azt hitted, ritkán cserélnek el gyerekeket?

Címlap

top