Utazás

Tudományosan bebizonyították: az utazás boldogabbá tesz

Thomas Gilovich, a Cornell Egyetem pszichológiaprofesszora szerint inkább az élményeket érdemes gyűjtögetni, mint a tárgyakat.

Érdekes gondolatokat oszt meg a tárgyakhoz fűződő viszonyunkról szóló bejegyzésében a Relax Caféblog szerzője. „Élményeket szerezz, ne tárgyakat!” – idézi az évek óta felkapottnak számító jelmondatot, és rögtön meg is indokolja, miért: mint írja, ma már tudományosan bebizonyított tény, hogy egy utazás sokkal boldogabbá teszi az embert, mint bármilyen tulajdon.

utazás, repülőgép

Fotó: Unsplash

A tárgyakat pillanatok alatt meg tudjuk unni, miközben egy utazás emléke évekkel, évtizedekkel később is erős – érvel a szerző, aki Thomas Gilovichnek, a New York-i Cornell Egyetem világhírű pszichológiaprofesszorának gondolatait is segítségül hívja elmélete alátámasztására: „Az emberek gyakran azt gondolják, pénzt költeni egy élményre egyáltalán nem bölcs dolog, ezért inkább tárgyakat halmoznak fel. Ők azt gondolják, egy utazás élménye pillanatok alatt elillan, míg a tárgyakkal örökre körbe tudjuk venni magunkat. De az igazság pont ennek az ellentéte: az élmények örökké megmaradnak, míg a tárgyak fénye halványodik.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top