Utazás

Felmondott a depressziós pilóta, és vadászgörényével beutazta Európát

Filmvászonra kívánkozó történet Charlie és Bandit nagy utazása.

Mindannyiunk életében vannak évek, amelyeket legszívesebben kiradíroznánk az életünkből, mert olyan, mintha valami gonosz tréfát űzne velünk a sors. Charlie Hammerton életében 2017 volt ez a bizonyos év. A 25 éves férfi egy éven belül veszítette el legjobb barátját, szülőanyját és nevelőanyját. Nem csoda, hogy ennyi trauma hatására mély depresszióba esett.

Az életösztön azonban mindennél erősebben munkált benne. Rájött, hogy ebben a helyzetben két választása maradt: vagy megadja magát a fájdalomnak, és hagyja, hogy feleméssze az életét, vagy valamiképpen megpróbál a rossz dolgokból erőt meríteni.

Szerencsére az utóbbi mellett tette le a garast. Így hát a túlélés jegyében felmondott a Brit Királyi Légierőnél, ahol addig pilótaként dolgozott, eladta összes tulajdonát, majd vett egy lakókocsit és legjobb barátjával nekivágott Európának. A legjobb barátja pedig nem más, mint Bandit, a mentett vadászgörény, akit 2015-ben hozott ki egy menhelyről.

A duó két évvel ezelőtt, 2018 februárjában vágott neki a nagy útnak. Edinburghból indulva beutazták Skóciát, Hollandiát, Németországot, Svédországot, Norvégiát, Franciaországot, Spanyolországot és Olaszországot is. Összesen 11 országban és 25 városban jártak, Charlie pedig a kalandjaikról a Facebookon számolt be, majd könyvet is írt az utazásról.

„Igaz, most kevesebb pénzem van, mégis sokkal gazdagabb ember lettem – mondja Charlie. – Az utazás életem legfelszabadítóbb élménye volt. Egyszerűen csak követtük a napot és letáboroztunk a csillagok alatt. És ezt igazából bárki megteheti. Persze, könnyű beleragadni a taposómalomba, de nem feltétlen szükséges. Én például valósággal újjászülettem az utazásnak köszönhetően” – mondja Charlie.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top