nlc.hu
Utazás

Elindult Richard Branson az űrbe

A világűr peremén járt Richard Branson – frissítve!

Branson ezzel lépéselőnyt szerez az űrturizmusban riválisával, az Amazon-alapító Jeff Bezosszal szemben.

Richard Branson angol milliárdos a Virgin Galatic nevű űrjárműve fedélzetén elindult a világűr peremére vasárnap Új-Mexikóból.

richard branson

Az űrbe utazott Rrichard Branson – Fotó: Drew Angerer/Getty Images

A Unity22 hatfős legénységgel szállt fel, a szexuális zaklatással vádolt milliárdoson kívül csak a cég alkalmazottai utaznak a fedélzeten, akik a kétórás úton mintegy 90 kilométeres magasságba jutnak fel, pár percig a súlytalanság állapotában lesznek, és megnézhetik a Föld görbületét.

UPDATE (18:35):

Richard Branson elérte az űrt, biztonsággal visszatért. A milliárdos a 17 éve kezdett vállalkozás szimbolikus mérföldkövének nevezte a missziót.

Az űrhajója siklásban tért vissza az űrkikötőbe, az egész út a felszállástól a landolásig nagyjából egy órán át tartott.

Branson kereskedelmi űrutazási szolgáltatást akar indítani. Nagyjából 600-an már be is fizették az előleget a kirándulásra. A menetjegy teljes ára elérheti a 250 ezer fontot (átszámítva 102 millió forintot).

(MTI)

Olvass még űrutazókról az nlc-n!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top