nlc.hu
Utazás

Nem engedte felszállni a buszsofőr a szívbeteg nőt és segítőkutyáját

Nem engedte felszállni a szívbeteg nőt és segítőkutyáját a budapesti buszsofőr

Hiába utazhatnak szájkosár nélkül a segítőkutyák a tömegközlekedési eszközökön, Rustyt és gazdáját nem engedte felszállni a 22-es busz sofőrje.
Rusty, a segítőkutya

Rusty nem egy szokványos kinézetű segítőkutya, de előre jelzi, ha szívbetegséggel küzdő gazdája rosszul lesz. Maja így bátrabban megy el otthonról, nem retteg attól minden percben, hogy mikor esik össze váratlanul az utcán. Ám hiába utazhatnak szájkosár nélkül a segítőkutyák a tömegközlekedési eszközökön, folyamatosan vegzálják őket – írja a Blikk.

Legutóbb a fővárosi 22-es busz egyik sofőrje hagyta őket a megállóban, mert Rustyn nem volt szájkosár. Hiába adta rá Maja a kutyára a hámot – ami jelezte, hogy segítőkutyáról van szó –, és eltette az eb papírjait is, a buszvezető ajtót sem nyitott.

Amikor Maja a helyszínen mesélte a Blikknek a történetét, begurult ugyanaz a busz, ugyanazzal a sofőrrel. A vezető akkor sem engedte Rustyt felszállni a buszra szájkosár nélkül, még úgy sem, hogy gazdája bemutatta az állat igazolványát. Heves vita alakult ki a megállóban, még az utasok is Maja ellen voltak.

Maja rengeteg panaszt nyújtott már be a BKK-hoz, de általában azt a választ kapta, hogy mutassa fel a kutya igazolványát, akkor minden rendben lesz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top