nlc.hu
Utazás

Kiakadtak Farmos lakó az épülő új út miatt

Kiakadtak Farmos lakói: áldozatul esett a falu a kamionforgalomnak

A házaktól pár lépésre dübörögnek majd a kamionok az új úton a Pest megyei Farmoson.
kamion

Farmoson az utolsó házsor előtt épül a korábban a falu szélét elkerülő 311-es főút új nyomvonala. Az utcában lakók sérelmezik, hogy az óriási forgalom a házuktól pár méterre fog elhaladni – számolt be a Blikk.

Többek között a 90 éves Vilmos bácsi is képtelen megbarátkozni ezzel a helyzettel. “Kis szilvafákat ültettem az út túlsó felére, hogy szebb legyen a környék, locsolgattam, nevelgettem őket. Egyik reggel jövök ki, látom a fák ott hevernek, mindet ledózerolták. (…) Miközben a világon mindenhol azon fáradoznak, hogy lakóövezeteket mentesítsék a közlekedéstől, itt a falut elkerülő főutat fogják elvezetni a házunk előtt” – panaszkodott a bulvárlapnak.

Az új útszakasz 4-500 méter hosszan vezet majd a falu szélén álló házak előtt. Az EU-s beruházás mintegy 4,3 milliárd forint állami támogatásból valósul meg.

A falu polgármestere, Horváth László szerint a lakosok 2013 óta tudtak az útépítésről, sőt a komplett kivitelezési tervet is bemutatták nekik, ám – úgy véli – az érintettek nem igazán foglalkoztak vele, csak most, az utolsó utáni pillanatban állnak elő hirtelen és tiltakoznak.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top