nlc.hu
Utazás

A belvárosban is becsekkolhatunk repülőjáratunkra

Már a belvárosban is becsekkolhatunk repülőjáratunkra

A Kálvin téren arra is van lehetőség, hogy kinyomtassuk a poggyászcímkét.

Több olyan könnyítést vezetett be a Budapest Airport, amely elsősorban a hamarosan sűrített menetrenddel és magasabb jegyárral közlekedő 100E reptéri busszal Ferihegyre utazóknak szól. Ezek egyike, hogy szerdán – egyelőre próbaüzemben – egy önkiszolgáló check-in pontot nyitottak a Kálvin tér 4. alatt, a 100E megállójához közel, ahol nemcsak a reptéri becsekkolás intézhető el, hanem a poggyászcímke kinyomtatása is, amivel az utazók elkerülhetik a Liszt Ferenc-repülőtéren az utasfelvételi pultok előtti sorban állást – írta meg a Turizmus.com.

utas poggyásszal a reptéren

Fotó: Pixabay

Mint írták, egy hasonló belvárosi önkiszolgáló check-in pontot terveznek a Deák térre is, következő lépésként pedig az a terv, hogy jövő nyárra elérjék: az utas ott is hagyhassa ezeken a pontokon a bőröndjét, és innen már a repülőtér üzemeltetője gondoskodna a poggyász repülőtérre juttatásáról és a feladásról.

Szintén a 100E busszal utazók életét könnyíti meg, hogy közvetlenül a reptéri buszmegállónál megnyitottak egy ajtót a két terminál között, így akiknek nincs feladandó poggyászuk, az A terminálon is átmehetnek a biztonsági ellenőrzésen.

A Turizmus.com arról is beszámol, hogy Budapesten idén a járvány előtti, 2019-es utasforgalom 75-80 százalékával számolnak. Ferihegyen az elmúlt időszakban a maximum várakozási idő az utasbiztonsági ellenőrzés előtt 10 perc volt, és bár a nyári csúcsidőszakban előfordulhat 15-20 perces várakozás is, ez még mindig a nemzetközi sztenderdek alatt van.

A reptéren korábban mindkét terminálon önkiszolgáló poggyászfeladási pontokat telepített a Budapest Airport, amihez eddig már a Wizz Air, a Norwegian és az Air France-KLM csatlakozott, de folynak a tárgyalások több más légitársasággal is.

Ha már eljött az utazások ideje, érdemes az nlc korábbi cikkét átböngészni, melyben praktikus trükköket gyűjtöttünk össze arra vonatkozóan, mit tehetünk, hogy repülés után is egyben kapjuk vissza a poggyászunkat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top