nlc.hu
Utazás

Összecserélte a pedálokat, lábfejre hajtott

„Lehet, rossz pedált nyomtam” – áthajtott ismerőse lábfején egy nyugdíjas nő

Rendkívüli pályaalkalmassági vizsgálatot kezdeményeztek nála a rendőrök. Kiderült: alkalmatlan a járművezetésre az idős, budapesti asszony.
autós

A szentendrei rendőrök befejezték annak a nyugdíjas, budapesti nőnek az ügyét, aki a gépkocsijának a kerekével áthajtott ismerőse jobb lábfején. Álló helyzetből indult volna Tahitótfaluban az autójával az asszony tavaly augusztusban, ám nem várta meg, hogy az ismerőse beszálljon a kocsiba, a jobb első kerékkel áthajtott a férfi lábfején. Mint a police.hu beszámolójából kiderül, a baleset következtében a férfi súlyos sérülést – jobb külboka törést – szenvedett.

A most 69 éves budapesti nőt közúti baleset okozásának vétségével gyanúsították meg a rendőrök. Kihallgatásán a felelősségét elismerte. Vallomása szerint aznap már sokadjára indult vissza a boltba, mert valamit mindig elfelejtett, emiatt kicsit ideges volt. Tudta, hogy fékeznie kellett volna, de mégsem azt a pedált nyomta, a járművet nem tudta megállítani. Elmondása szerint nem tudja, végül hogyan állt meg, de úgy gondolja: végre ráléphetett a fékre. Tettét nagyon sajnálta.

A szentendrei rendőrök rendkívüli pályaalkalmassági vizsgálatot kezdeményeztek, ennek során kiderült, hogy a sofőr alkalmatlan az autóvezetésre. A kormányhivatal így bevonta a jogosítványát és vezetési jogosultságának szüneteltetését rendelte el az alkalmas minősítés megszerzéséig.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top