nlc.hu
Utazás

Bombafenyegetés miatt szállt le a Wizz Air gépe

Bombafenyegetés miatt szállt le egy magyar gép

A Londonba tartó Wizz Air járat Németországban tette le az utasait vasárnap késő este.

Telefonos bombafenyegetés miatt vasárnap késő este Paderbornban hajtott végre nem tervezett leszállást a Wizz Air magyar légitársaság Lengyelországból Londonba tartó járata – számolt be az Index.

Egy a földön álló WizzAir gép.

Képünk csupán illusztráció. (Fotó: Pixabay)

A helyi rendőrség tájékoztatása szerint az Airbus A321-es repülőgép a lengyelországi Poznanból szállt fel, és az érintett légitársaság utasítására öt perccel este tíz után szállt le a paderborni/lippstadti repülőtéren. A bombariadóról szóló fülest a lengyel légi forgalmi irányítás adta.

Mind a 199 utas és a személyzet épségben hagyta el a gépet.

A Bild értesülései szerint a repülőt átkutatták a rendőrség speciálisan kiképzett szolgálati kutyái segítségével, de semmi gyanúsat nem találtak.

Az utasokat vasárnap előbb a repülőtéren várakoztak, majd egy szállodában szállásolták el őket.

A repülőtér normál üzemelése 5:30-kor folytatódott. Egy repülőgépet az eset miatt a düsseldorfi repülőtérre kellett átirányítani leszállás céljából. Az érintett gép személyzet pihenése miatt a gép csak hétfő este szállhat fel újra, amikor is a tervek szerint Londonba repül.

Júliusban a Wizz Air egyik repülőgépe Krakkó helyett Budapesten landolt miután szintén bombafenyegetés érte, de akkor sem lett baja senkinek. Szeptemberben pedig a Ryanair Budapestről Londonba tartó járata hajtott végre kényszerleszállást Kölnben, akkor azonban nem bombafenyegetés miatt, hanem azért, mert egy utas rosszul lett. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top