nlc.hu
Utazás

Szökött tigris Johannesburgban

Már megint egy szökött tigris szaladgál Johannesburgban

Egy johannesburgi irodanegyedben vették videóra a szökött tigrist.
Kamerafelvétel a Johannesburgban megszököttSzökött tigrisről

Szökött tigrist filmeztek le egy johannesburgi irodanegyed kamerái hétfőn kora reggel. A hatóság felhívta Edenvale városrész lakói figyelmét a veszélyre, a vadvédelmi hivatal (NSPCA) munkatársai elindultak megkeresni a ragadozót – mondta Keshivi Nair, a hivatal szóvivője.

Két héten belül ez már a második tigrisszökés a Dél-afrikai Köztársaság legnagyobb városában. Január közepén a város Walkerville nevű negyedében lévő kifutójából szökött meg egy tigris. A nőstény rátámadt egy emberre, több állatot megölt, míg négynapi keresés után befogták és elaltatták.

Vadon nem élnek tigrisek Afrikában, azonban privát vadgazdaságokban tartanak néhányat. Az Edelvale-ben látott nagymacska tulajdonosa egyelőre ismeretlen.

A mostani esetben kétség sem férhet hozzá, hogy egy nagymacska kóborol a városban, nem úgy, mint a magyarországi fekete párduc esetében, amit többször látni véltek, de sosem akadtak a nyomára. 

(MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top