nlc.hu
Utazás

Buszon utazó birka

Felvette a buszra az elkószált birkát a sofőr

Két autós segítségével tudták befogni az úton kószáló birkát, majd feltették a buszra.
Birka belenéz a kamerába

A buszsofőrként dolgozó Martine Patey első munkanapját töltötte a Brighton & Hove Buses nevű cégnél vasárnap reggel, amikor Eastbourne felé haladva észrevette, hogy egy elkószált birka sétál a brit A27-es autópályán.

A sofőr félreállt, majd néhány autóssal megpróbálták befogni az állatot. „Ide-oda szaladgált az úton, nehéz volt elkapni, de aztán pont elém csúszott, és a táskám szíjával sikerült megfognom – mondta Patey. – Két autós megállt, velük együtt meg tudtuk tartani a birkát, amíg a rendőrség megérkezett.”

A rendőrség azt kérte a buszvezetőtől, hogy vigye vissza a birkát az egyik helyi farmra, így nem volt mit tenni, az állat buszozott egy kicsit.

Az út nem volt hosszú, mert a birka gazdája megérkezett a teherautójával, és átvette az elkóborolt jószágot. Az izgalmas első munkanap és a nem mindennapi kaland ellenére a busz csupán egyetlen percet késett a menetrendhez képest.

Azt nem tudjuk, hogy a birka mennyire élvezte az utazást, de van olyan kutya, amelyik minden nap egyedül buszozik a parkba és vissza. 

(UPI)

(Kiemelt kép: Unsplash)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top