nlc.hu
Utazás

A nyilvános telefontöltők veszélyei

A nyilvános telefontöltők veszélyeire figyelmeztet az FBI

A szakértők a nyilvános telefontöltés veszélyeire hívják fel a figyelmet.

Ha három évnél idősebb a telefonod, akkor gyakrabban kell töltened. Amikor úton vagy, ez nehezebb, ám egyre több nagyvárosban, repülőtéren, szállodákban és bevásárlóközpontokban is vannak ingyenes mobiltöltők.

Bár néha szerencsének tűnhet, ha van a közelben egy nyilvános töltő, a szakértők szerint érdemes kétszer is meggondolni, hogy rárakod-e a telefonod egy ilyen állomásra.

fiatal pár mobilt tölt

A reptéri töltőállomás is veszélyes lehet (Fotó: Getty Images)

Az FBI nemrég kiadott figyelmeztetésében az szerepel, hogy a bűnözők megtalálták a módját, hogy megfertőzzék a mobileszközöket a nyilvános töltőkön keresztül. Rosszindulatú programokat, nyomkövető szoftvereket telepítenek így.

Azok számára, akik küszködnek a telefon töltésével utazás közben, az FBI azt javasolja, hogy vigyék magukkal a saját töltőjüket vagy USB-csatlakozójukat, és keressenek egy konnektort. Az FBI a honlapján ezt írja: „A mindennapi feladatok – e-mail melléklet megnyitása, szöveges üzenetben található hivatkozás követése, online vásárlás – megnyílhatják az utat olyan online bűnözők előtt, akik ártani akarnak a rendszereinek, vagy meg akarnak lopni.”

A „juice-jacking” néven ismert gyakorlat 2011 óta ismert, a nyilvános töltőkön feltört telefonokon hozzáférnek a bűnözők a személyes adatokhoz – elég a kártyaadataidra gondolni. (VIA)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top