nlc.hu
Utazás

Troli veheti át a 9-es busz helyét Kőbányán

Átalakul Budapest tömegközlekedése: több vonalon is troli lesz busz helyett

Karácsony Gergely főpolgármester a közösségi oldalán számolt be a tervezett fejlesztésekről.
Metropótló buszok

Karácsony Gergely a Facebook-oldalán jelentette be, hogy a Kiskörút és a Bajcsy-Zsilinszky út „fellélegzését” segítik a villamosvonal visszaépítésével, valamint trolibuszokkal – vette észre az Index.

A politikus szerint nem elég a légszennyezettségtől és a zajtól leginkább szenvedő belső városrészekben az átmenő autóforgalom csökkentése, a közösségi küzlekedés korszerűsítésével is hozzá kell járulni a levegő tisztaságának fenntartásához.

„A villamosvonal visszaépítése mellett a dízelbuszok trolibuszra cserélése is segíti majd a Kiskörút és a Bajcsy-Zsilinszky út „fellélegzését”. A Kőbánya irányába tartó dízelbuszok esetében fokozatosan nyílik lehetőség a trolibuszok bevetésére. Első lépésként, a metrófelújítás ideje alatt, a 72-es trolibusz meghosszabbított útvonalon jár az Orczy térig, mely a metrópótlás végeztével megmarad” – áll a posztban.

Emellett arról is írt, hogy tervben van a Kőbányai úton lévő felsővezeték megújítása és meghosszabbítása, hogy néhány éven belül Kőbánya központjából trolibuszon lehessen a belvárosba utazni.

„A cél az, hogy idővel a 9-es busz kőbányai ágán közlekedő buszok mindegyike trolibuszokra legyen cserélve” – összegezte.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top