nlc.hu
Utazás

Kirabolták a magyar influenszert Milánóban

Zaklatottan számolt be a magyar influenszer arról, hogyan rabolták ki Milánóban

Barta Zsanett építész, belsőépítész és influenszer kétrészes TikTok videóban, zaklatott állapotban mesélte el, hogy pénz és iratok nélkül maradt Milánóban.
Barta Zsanett

A TikTokon 65 ezer követővel bíró Barta Zsanett egyedül utazott el Milánóba a design hétre, ahol egy AirBnb-ben foglalt szállást. Az utazása második napján egy kávézóban reggelizett, ahol csak egyetlen percre hagyta ott az asztalát, amikor odament a pulthoz azért a péksüteményért, ami egy kicsit később készült el. Bár igyekezett körültekintő lenni, a nagyobb táskájából ez alatt egy szintén ott tartózkodó férfi-nő páros kiemelte a kistáskáját, amiben az összes értékét tartotta. Sajnos mire ezt észrevette, a párosnak már nyoma veszett. Barta Zsanett szerencséje az volt, hogy legalább az okostelefonja a kezében volt, amikor a pulthoz ment.

A kirablásáról készült videót még a rablás napjának estéjén vette fel, látszik is rajta a zaklatottság. Elmondása szerint azért is osztja meg a történetét, hogy ha valaki hozzá hasonló helyzetbe kerül, tudja, mit kell tenni. Zsanett rövid úton tapasztalta meg, hogy pénz és iratok nélkül maradt az olasz nagyvárosban, abban pedig nem nagyon bízhatott, hogy a rendőrség villámgyorsan előkeríti az ellopott értékeit. Kapta az értesítéseket, hogy a tolvajok próbálkoznak a Revolut kártyával, ami végül teljesen letiltásra került. A lánynak nagy szerencséje volt abban, hogy a városban működik magyar konzulátus, ahová – mivel még metróra vagy buszra sem volt pénze – egy bő félórás sétával eljutott. Ott biztosítottak neki egy ideiglenes útlevelet, és mivel a bankszámlája még működött, tudott utalni az egyik ottani munkatársnak, aki ezt az összeget odaadta neki készpénzben, így a másnapi hazautazásáig volt lehetősége enni és inni is. A két videóból látható, hogy Zsanettet eléggé sokkolták a történtek, nagyon kiszolgáltatottnak érezte magát egyedül egy nagyvárosban pénz és iratok nélkül, de szerencsére nagyobb baj nélkül megúszta az esetet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top