nlc.hu
Utazás

Teli van emberi maradványokkal a brit horrorsziget

Teli van emberi maradványokkal a brit horrorsziget, lezárták a látogatók elől

Még csak ásni sem kell, hogy emberi maradványokra leljünk, ugyanis a nem túl mélyre temetett holttesteket a víz lassanként amúgy is a felszínre hozza.

Kenttől északra és Londontól mindössze 60 kilométernyire található a látogatói által csak Holtak szigetének nevezett hely, ami folyamatosan emlékezteti a látogatót a környék sötét múltjára. Mintha egy horrorfilm kelt volna életre itt, csakhogy ez maga a valóság. Ide temették azokat a rabokat, akik annak idején a börtönhajókon vesztették életüket, többnyire valamilyen pusztító járvány következtében nagyjából 200 évvel ezelőtt – írja a Mirror.

A sziget csónakkal viszonylag könnyen megközelíthető lenne, csakhogy a hatóságok megtiltották a látogatását. Ma már a hely kizárólag a madaraké, akik tömegével fészkelnek itt, és a szigeten keltik ki a fiókáikat. Az emberekre kizárólag a sáros, nedves talajból előkerülő emberi csontok, valamint szétrohadt fakoporsók emlékeztetnek, amiből bárki sokat találhat, aki arrafelé tesz egy sétát, még csak nagyon keresni sem kell. Az évszázadok során ugyanis a tenger kimosta a nem túl mélyre temetett koporsókat, így azok tartalma felszínre került.

Emberek csak különleges engedéllyel léphetnek a szigetre, néha egy-egy forgatócsoportot vagy tudományos kutatást végző csapatokat azért be szoktak engedni. Sam Supple, aki 2017-ben egy BBC forgatócsoport rendezőjeként vehetett részt egy szigettúrán, úgy emlékszik vissza a helyre, mintha csak egy horrorfilm díszletében járt volna:

Annyira szürreális, mintha csak díszlettervezők találták volna ki az egészet. Minden teli van csontokkal és nyitott koporsókkal.

Emberi állkapocsmaradványok

Emberi állkapocs-maradvány a holtak szigetén (Forrás: YouTube)

A sziget egyik szakaszát konkrétan Koporsó-öbölnek hívják, mert annyi nyitott koporsót látni arrafelé. Nem csoda, hogy a környéken lakók számos rémtörténetet költöttek a helyről, sőt volt, aki említette a stábnak, hogy éjszakánként furcsa üvöltéseket szokott hallani a sziget felől. Az itt eltemetett emberek azon bűnözőkből kerültek ki, akiket Nagy-Britannia hajóval Ausztráliába akart szállítani.

A hajók nagyon zsúfoltak voltak, könnyen terjedtek a betegségek, és azokat, akik nem voltak olyan jó állapotban, hogy túléljék az utat, egy Sheppey Island közeli hajóra küldték, ahol a hajó gyomrában várták meg, mire teljesen legyengülnek és meghalnak. Ezt a hajót aztán már csak jelöletlen koporsókban hagyhatták el, és e koporsókat ezen a szigeten temették el, és máig sem tudni pontosan, kik fekszenek bennük.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top