nlc.hu
Utazás

Hitler beszéde szólalt meg egy vonat hangosbemondóján

Adolf Hitler beszéde szólalt meg az utastájékoztatás helyett egy Bécsbe tartó vonaton

A vonaton mindenki ledöbbent, egy holokauszttúlélő elsírta magát.

Egy osztrák InterCityn vasárnap a kalauz helyett Adolf Hitler beszéde szólalt meg az utastájékoztatás helyett. „Heil Hitler” és „Sieg Heil” felkiáltások voltak hallhatóak – írja a BBC nyomán az RTL.

A Bregenz-Bécs járat egyik utasa a lapnak elmondta, hogy a vonaton mindenki teljesen megdöbbent, amikor meghallották, mi szól a hangosbemondóból.

Egy holokauszttúlélő pedig elsírta magát.

 

David Stoegmueller, a Zöld Párt parlamenti képviselője, aki szintén azon a vonaton utazott elmondta, a náci vezető beszéde először 30 másodpercig szólt, majd jött a „sieg heilezés”. A képviselő szerint a vonat személyzete nem tudta leállítani a felvételt, se mást betenni helyette.

Az OEBB elhatárolódott az esettől és feljelentést tett. Két ember ellen tettek bejelentést. Az üzemeltető szerint az elmúlt napokban több ilyen eset is történt – írja a lap.

Úgy 5 éve egy lengyel márka, a Nanushki jó ötletnek tartotta hitleres zoknikat gyártani, a holland Kruidvat drogérialánc egy gyerekeknek szánt kifestőjében a számok szerint kiszínezett ábrán Adolf Hitler portréja jelent meg, ezért nagyon gyorsan ki kellett vonni a színezőt a forgalomból. 

vonat a hegyek között

Fotó: Unsplash

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top