nlc.hu
Utazás

4 kisgyerek 2 hétig életben maradt a dzsungelben

Négy kisgyerek két hétig életben maradt a kolumbiai dzsungelben

Egy repülőgép lezuhanása után kerültek ebbe a szorult helyzetbe. A gép összes felnőtt utasa meghalt a zuhanásban.

A legidősebb 13 éves, utána pedig egy 9 és egy 4 éves gyerek következett, a legfiatalabb pedig egy 11 hónapos csecsemő volt. Ők négyen túlélték azt a szerencsétlenséget, melynek következtében egy Cessna típusú repülőgép lezuhant a kolumbiai Caqueta tartomány sűrű dzsungelében.

A San Jose del Guaviarébe tartó gépen eredetileg hét ember utazott, amikor május elsején a repülő motorhiba miatt vészjelzést adott ki. A két felnőtt utas és a pilóta nem élte túl a kényszerleszállást. A holttestüket a repülőgépben találták meg – írja a 444.

Kolumbiai dzsungel

Életkép a kolumbiai dzsungelből (Fotó: Getty Images)

A négy gyerek nem maradt a gépen, hanem egy idő után elindultak, hogy segítséget keressenek az esőerdőben. Miután a hatóságok megtalálták a repülőgép roncsait, keresőkutyákkal indultak el, hogy megtalálják a gyerekeket. A nyomokat követve kiderült, hogy a gyerekek nagyrészt gyümölcsök fogyasztásával fedezték az energiaszükségletüket. Ha szükségük volt rá, a növényzetből rögtönzött menedékhelyet alakítottak ki maguknak.

Arról sajnos nem szólt a fáma, hogy milyen állapotban találtak rájuk. Ettől még biztos, hogy így is hatalmas teljesítmény, hogy túlélték a dzsungeltúrát, és közben egy csecsemőt is magukkal tudtak vinni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top