nlc.hu
Utazás

5 tipp, hogy olcsóbb legyen a nyaralásod

5 tipp, ha olcsóbban szeretnéd megúszni a nyaralást

Főszezonban utazni nem olcsó mulatság, ám ha rugalmas vagy és nem ragaszkodsz a megszokott megoldásokhoz, jócskán lefaraghatod a költségeket.
Nyaralás

(A kép csak illusztráció) Fotó: Getty Images

1.) Gondoskodj mások háziállatairól, és nyaralj a kedvenc helyeden

Az olyan webhelyek, mint a TrustedHousesitters és a Nomador olyan emberekkel hoz össze, akiknek arra van szükségük, hogy valaki vigyázzon a háziállataikra és az ingatlanukra, amíg ők távol vannak. A felügyeletért cserébe tehát ingyen szállást szerezhetsz. (Külföldi házfelügyelet esetén fontos előre tájékozódni arról, hogy a célországban szükség lehet-e munkavállalási vízumra).

Egyes oldalakon, mint például a Love Home Swap, pontokat szerezhetsz azzal, hogy másoknak adsz szállást az otthonodban. Ezeket a pontokat aztán más tagok otthonában válthatod be, világszerte. 

2.) Keress olcsó repülőjegyeket

Ugyan az elmúlt időszakban meredeken emelkedett a repjegyek ára is, némi odafigyeléssel, kutatással simán lehet találni potom pénzért is. Kezdd azzal, hogy használsz valamilyen repülőjegy-ár összehasonlító  oldalt. Nézd meg a Kayak, Momondo, Skyscanner, Google Flights, Dohop vagy Fly.com oldalát, és léteznek már magyar oldalak is, ilyen például a Pelikan.hu vagy a Kiwi. A Skyscanner azt is megmutatja, hogy bizonyos célállomásokra mennyivel előtte kell keresni repülőjegyeket a legolcsóbb ajánlatokért.

3.) Utazás vonattal, komppal vagy autóbusszal

Jane Hawkes, a Lady Janey nevű fogyasztóvédelmi weboldal alapítója szerint érdemes megfontolni, hogy vonattal, komppal, autóval vagy autóbusszal utazunk repülő helyett. Hálókocsis vonatokkal a költségek töredékéért, kényelmesen utazhatunk éjszaka Európa szerte. A Nightjet útvonalakat és a Man in Seat Sixty-One oldalán lehet útvonal javaslatokat találni.

4.) Spórolj az idegenvezetőn!

Egy új városban eligazodni izgalmas, de időigényes is lehet, azonban ha nem szeretnél egy helyi idegenvezetőnek fizetni, akkor érdemes utánanézni, hogy az adott városban  léteznek- e ingyenesen igénybe vehető gyalogtúrák. A Freetour.com oldalon számos országban, köztük Spanyolországban, Kanadában és Japánban is találhatsz ilyen lehetőségeket.

5.) A hostelek még mindig a legolcsóbbak

Világszerte rengeteg kényelmes hostel található, megfizethető áron. Sokan kínálnak privát szobákat, szolgáltatásokat, például úszómedencét és reggelit, gyakran szuper alacsony áron. Keresd a Hostelworld és a YHA honlapjain a világ minden táján található olcsó utazási lehetőségeket.

(Via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top