nlc.hu
Utazás

Balesetveszélyes a Duna-láp vidékén fekvő tanösvény

Használhatatlanná vált az egymillió euróból épített tanösvény a Hajdúságban

Használhatatlanná vált az egymillió euróból épített tanösvény a Daru-láp vidékén. Ozsváth István polgármester elmondása szerint semmilyen tájékoztatást nem kaptak a tanösvény lezárásáról.

Szétrohadt és balesetveszélyes a mindössze néhány éve átadott tanösvény és kilátó a Hajdúságban. A 444 újságírója ellátogatott a Daru-láp vidékén fekvő kilátóhoz és tanösvényhez, azonban már a megközelítéssel is akadtak problémák, hiszen az odavezető út járhatatlan volt, illetve a tanösvényt sem jelezte semmiféle tábla. Végül a természetvédelmi őrök igazították útba az újságírókat és megmutatták azt a susnyást, amerre a tanösvény pallóútját is találják. Meglepetésükre azonban a bejárat előtt a következő felirat fogadta őket: „A pallóút balesetveszélyes! Belépni TILOS! Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság”

Tanösvény

A kép illusztráció (Fotó: Pexels)

A tanösvény után a kilátó felé vették az irányt, aminek már csak az alapját találták meg. 

A 2007-13-as Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködés keretében 997 911 euró érkezett az Európai Regionális Fejlesztési Alapból. A pályázatból a Daru-lápon faszerkezetű magaslest alakítottak ki egy hozzá vezető 864 méter hosszú tanösvénnyel. A sétányt 2014-ben adták át, de mára már használhatatlan.

A projekt egyik partnere Kokad volt. 

A legnagyobb bánatunkra történt a tanösvény lezárása, semmiféle hivatalos tájékoztatást nem kaptunk

– mondta Ozsváth István polgármester a lapnak.

A 10 éves projekt vezetője Bihardiószeg volt. Mados Attila polgármester elmondása alapján a közel egymillió euróból ők mindössze 679 ezer forintot kaptak, hogy felújítsák az összeomlás szélén álló Zichy-kastélyt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top