nlc.hu
Utazás

A legjobb szállodai hackek

Szállodai hackek, amik ezerszer könnyebbé teszik az utazást

Ha másra sem tudsz koncentrálni, csak a nyaralásra, akkor ezek a hackek biztosan jól jönnek majd, mert megkönnyítik a vakációt!

Akár egyedül utazol, akár egy komplett baráti társasággal, minden nyaralásnak megvannak a maga idegesítő kis problémái. Olyan dolgok, amikre már nem is fogsz emlékezni, mire hazaérsz, de az ott tartózkodásodat frusztráltabbá teszi. Otthon hagytad az adaptert. Lemerült a hordozható töltőd, mert este választanod kellett, hogy a telefonodat vagy a power banket hozod vissza a halálból – előbbit választottad, de most meg szükséged lenne az utóbbira. Ahelyett, hogy végig zsörtölődnél a vakáció alatt az ilyen és ehhez hasonló gondok miatt, inkább tedd semmissé őket úgy, hogy minden lehetőséget kisajtolsz a szállodai szobádból.

A @papírszárnyak nevű tiktoker – mely felhasználónév Donka Noémi utazási bloggert takarja – megosztott négy olyan hacket, amivel pontosan ezt tudod csinálni. Ha megfogadod a tippjeit, melyek tényleg számos rejtett lehetőséget aknáznak ki a szállodákban, akkor tuti, hogy sokkal kevésbé lesz stresszes az idei utazásod. Mutatjuk, mik ezek!

Non-stop elektromosság

Tök jópofa, hogy a szobakártyák multifunkciósak: nem csak a hotelszobába tudsz velük bejutni, de ha bedugod az ajtó melletti tartóba, akkor lőn világosság, még a lámpák is felkapcsolódnak. De tudtad, hogy ezzel valójában a szoba teljes elektromosságát kapcsoltad be? Vagyis ha elmész otthonról, és valamit még ott hagynál tölteni, de kihúzod a kártyát (hiszen azzal nyílik az ajtó), akkor ugyanolyan halott aksi fog várni, mint amikor elindultál. Ezért Noémi első tippje az, hogy a szobakártya helyett dugj be gyakorlatilag bármilyen másik kártyát. Oké, mondjuk ne a bankkártyád legyen az, de egy törzsvásárlói is megteszi.

Hotelszoba

Fotó: Karl Tapales/Getty Images

Nem baj, ha nincs adapter

Ha nem európai országba indulsz, akkor érdemes előre tájékozódni, hogy milyen a konnektorszituáció a helyszínen. Nagy rá az esély ugyanis, hogy nem olyan, mint a miénk. Persze még így is előfordulhat, hogy véletlenül otthon maradt az adapter, de Noémi szerint ekkor sincs semmi ok pánikra. „A legtöbb szállodában találsz olyan dugaljat, ami a mi szabványunkhoz illeszkedik” – mondja a videóban, és megmutatja, hogy ő speciel a fürdőszobában talált egyet.

Használj ki mindent!

Mi van akkor, ha a barátaiddal vagy a családdal mentek vakációzni, és közös szobát foglaltatok, ahol ugyan mindenkinek jut ágy, de konnektor nem? Ilyenkor kell egy kicsit kreatívabbnak lenni, és feltérképezni a helyszínt. Ha például van USB-porttal ellátott tévétek, akkor amennyi bemenet, annyi bónusz töltési lehetőség adódik (ez az adapterproblémára is jó megoldás lehet egyébként).

Indulhat a buli?

Szintén a baráti nyaralásokhoz elengedhetetlen a konstans zene, ami fenntartja az alaphangulatot. Persze egy hotelben nem illik üvöltetni a hordozható hangfalon a kedvenc slágereiteket, a telefon hangszórója pedig általában túl halk ahhoz, hogy a célnak megfelelő legyen. Mi ilyenkor a megoldás? Fogj egy üres bögrét, dobd bele a telefonodat, és máris kész a DIY hangszóró, ami nem túl halk és nem túl hangos!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top