nlc.hu
Utazás

Így néz ki a világ legkeskenyebb hotelje

Így néz ki a világ legkeskenyebb hotelje

Csak hét szoba van benne, ahonnan viszont csodaszép a kilátás a környező hegyekre.

Indonéziában egy újonnan nyílt szálloda próbálja megszerezni a „világ legkeskenyebb” hotelje címet.

Az építész és a hotel megálmodója azonban azt mondja, hogy a projekt nem csak arról szól, hogy világrekordot állítsanak fel – hanem arról, hogy nemzetközi figyelmet kapjon az általa otthonának nevezett kisváros. Ary Indra a közép-jávai Salatigában nőtt fel. Az építészképzés, valamint a jakartai és szingapúri karrierje után úgy érezte, épp ideje hazatérnie  Salatigába, hogy itt kamatoztassa tudását. Itt talált egy apró, nagyon keskeny földterületet, amit fura méretei miatt senki sem volt hajlandó fejleszteni.

Világ legkeskenyebb hotelje

Fotó: Unsplash

Jelenleg a PituRooms hotel áll rajta, egy hétszobás szálloda (a Pitu jávaiul hetet jelent), ami mindössze 2,8 méter széles.

Az épület öt emelet magas, mind a hét szoba tágas, franciaággyal és egy kis fürdőszoba-zuhanyzóval rendelkezik. „Azt szeretném, ha az emberek más, új szemszögből tapasztalnák meg Salatigát – mondja Indra a CNN-nek.A PituRooms tulajdonosa vagyok, folyamatosan fejlesztem, és működtetem a saját csapatommal. Ez lett az új platformom egy új típusú turizmus létrehozására, amely a helyi közösségeket is bevonja.”

Salatiga több mint 450 kilométerre van Jakartától délkeletre, és többnyire ismeretlen a külföldi turisták számára, akik inkább Yogyakarta, Surabaya vagy a közeli Bali szigetére mennek nyaralni.

Ezt alátámasztja Indra is, aki elmondta, hogy a 2022 decemberében megnyílt PituRoomsnak mindössze öt százaléka volt nem indonéz vendég. De Indra szerint Indonéziában Salatiga egy toleráns város, amely jó ételekkel, jó infrastruktúrával és jó életminőséggel rendelkezik, van benne perspektíva.

Indra azt mondja, hogy a legtöbb indonéz úgy gondolja, hogy Salatiga jó hely a nyugdíjba vonulásra.

A város a Merbabu-hegy lábánál található, amelyet a PituRooms vendégei láthatnak szállodai szobáikból. A szállodai szobákon kívül van egy tetőtéri étterem is, amit a turistákon kívül a helyiek is élvezhetnek. Ezenfelül a PituRooms rendezvényeknek és művészeti kiállításoknak is otthont ad.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top