nlc.hu
Utazás

Elmondjuk, miért ne vedd le a cipőd a repülőn!

Elmondjuk, miért ne vedd le a cipőd a repülőn!

Légiutas-kísérők magyarázzák el, miért teszel magadnak egy szívességet, ha nem dobod le a cipőd a repülőgépen.

A repülőgép zárt közege kedvez a fertőzések terjedésének, így nem árt megfogadni a légiutas- kísérők tanácsát.

A több mint 20 éve légiutas-kísérőként dolgozó Heather Poole az Apartment Therapy-nek elmondta, hogy a repülőgépek alapvetően minden része piszkosabb, mint ahogy azt gondolnánk.

„Láttam, ahogy a szülők pelenkát cserélnek a tálcás asztalokon, és néztem, ahogy egy tinédzser lenyalja Cheetost az ujjairól, majd megérinti az előtte lévő képernyőt, hogy végiglapozza a filmeket – mondta Poole. Néhány héttel ezelőtt valaki megosztott egy fényképet az interneten, amelyen egy utas az első osztályon a szórakoztató rendszer képernyőjére tette a lábait. Mezítláb volt.”

A légiutas-kísérő nem javasolja, hogy bárki is kövesse a példájukat, sőt, azt sem javasolja, hogy levegyük a cipőnket a repülőn.

Repülőgépen miért nem mászkáljunk mezítláb

(Fotó: Getty Images)

„Nem tudom, miért mennek be az emberek cipő nélkül a mosdóba. A légiutas-kísérők folyamatosan ledobnak és összetörnek dolgokat a konyhában, és bár mi mindent megteszünk a tisztaságért, a rendelkezésünkre álló eszközökkel nem tudunk alapos takarítást végezni.” Poole azt is elárulta, hogy ne hagyatkozzunk túlságosan arra a tényre, hogy a repülők tiszták, mivel a takarítóknak csak körülbelül 10 percük van a gép tisztítására és fertőtlenítésére a járatok között.

Ezt szem előtt tartva Sally MacLagan, a Mesa Airlines légiutas-kísérője azt javasolta, hogy mielőtt leülnénk, vigyük magunkkal a saját törlőkendőnket az ülés és a tálcaasztal megtisztításához. „A tálcás asztalok és ülések nem tisztulnak meg minden repülés után – mondta MacLagan az Apartment Therapy-nek. Ha valaki, aki ott ült, és például hörghurutban szenved, nagyobb valószínűséggel kapja el ezeket a baktériumokat – mondta, majd így folytatta: Az utasok szennyeződést visznek be más országokból, kiöntik a padlóra az italaikat, és ha valakinek véres az orra, gyakran beszennyezi a szőnyegpadlót. Ezt nem tudjuk takarítani, csak áttörölni a textilt. Szóval a fertőzések elkerülése érdekében jobb, ha magunkon hagyjuk a cipőinket, és nem mászkálunk mezítláb a repülőn.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top