nlc.hu
Utazás

Autóval ütközött egy kisrepülő

Repülő zuhant egy autóra, egyedül a sofőr úszta meg

Tragikus baleset Belgiumban.
repülő,

Személyautóra zuhant egy kisrepülőgép a belgiumi Spa város repülőterének közelében. Mint az MTI írja, a Németországból érkezett repülőgép fiatal pilótája elvétette a leszállást az erős szél miatt, majd a sikertelen átstartolást követően a földnek csapódott a Spa-Malchamps repülőtér melletti úton, ahol egy autót elsodort. A lángba borult repülőgép és a személyautó teljesen kiégett. 

A szerencsétlenségben a repülőgép 32 éves pilótája és utasa meghalt, az autó sofőrje, aki a gépjármű közelében tartózkodott, nem szenvedett sérüléseket.

Az érintett országutat mindkét irányban lezárták a forgalom elől. A rendőrökön és a tűzoltókon kívül a környezetvédelmi hatóságok emberei is a helyszínen vannak, hogy elkerüljék a közeli gyógyfürdő vízgyűjtőinek szennyezését.

Korábban már beszámoltunk egy olyan esetről, amikor egy autóba csapódott egy repülőgép levált darabja. Egy 4 kilós, egy négyzetméteres szárnyborítás vált le akkor egy utasszállítóról – mindezt a személyzet és az utasok nem vettek észre semmit -, és az autópályán közlekedő egyik kocsira zuhant. Az autó utasai nem sérültek meg, sőt a Boeing is biztonságban elérte úti célját. 

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top