nlc.hu
Utazás

Mozgó vonatból zuhant ki egy utas

Kizuhant egy utas a mozgó vonatból Nagyszombatnál, mert kinyílt az ajtó

Egyelőre nem tudni, hogy mi miatt nyílt ki az ajtó.
vonat

Kinyílt a mozgásban lévő gyorsvonat ajtaja, kizuhant egy 22 éves férfi a szlovákiai Cífer község (Nagyszombati járás) közelében – számolt be a parameter.sk. A fiatal a Turócszentmárton (Martin) és Pozsony közt közlekedő gyorsvonaton utazott, amelynek menet közben ismeretlen okból kinyílt az ajtója.

A szerencsétlenül járt férfi olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette.

A rendőrség vizsgálja az esetet, eljárást indítottak. Azt igyekeznek kideríteni, hogy a vonat ajtaja műszaki hiba miatt nyílt ki, vagy valaki szándékosan kinyitotta.

Legutóbb egy győri középiskolai tanárnő esett ki a mozgó vonatból, noha az ajtó nem nyílhatna ki menet közben. A vécére indult, a férje csupán a sikoltását hallotta meg, de akkor már késő volt. A gyorsvonat ajtaja távvezérlésű, induláskor automatikusan bezáródik, így – elvileg – képtelenség, hogy menet közben kinyíljon. Legfeljebb vészfékezés esetén fordulhat elő ajtónyitódás, de ebben az erről szó sem volt. A szerencsétlenség még bizarrabb volt attól, hogy a tanárnő tanítványa volt az a lány, aki előtte másfél éve egy ugyanilyen típusú vonatból zuhant ki – nem tudni, hogy szándékosan vagy véletlenül –, és szintén életét vesztette.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top