Valentin_2006

Költözz össze a pasival!

Ha unalmasnak találod az életedet, akkor költözz össze egy pasival. Ezután választhatsz, idegrohamot vagy nevetõgörcsöt kapsz. Az én elvem, hogy belõlem egy van, pasiból viszont sok, és nevetni jobb, mint sírni.





Bicikliskesztyű

A pasinak lesz hobbija. Ez szent és sérthetetlen, még akkor is, ha ezt neked nem fogja bevallani. Tulajdonképpen a hobbik nem jelentenek különösebb fennakadást a nő életében, egészen addig, amíg a szent tárgy, azaz a hobbihoz szükséges eszköz el nem tűnik. És akkor neked tudnod kell, hogy hol van az orsó, a CD, hatos csavarkulcs vagy a bicikliskesztyű.

Pasid kitörése magáért beszél: „Az ide ledobott kesztyűm hova lett? Néhány napja itt volt a padlón. Én biztos nem tettem el, így csak te lehettél. Hol van?” Persze amikor erre a nő cinikusan annyit mond, hogy a helyén, a pasi agyát elönti a lila köd, mert ugye a helye ott lehet, ahol most van a keresett tárgy, de ha tudná, hogy az hol van (mármint a helye, és ezzel együtt a tárgy is), akkor nem keresné. A pasid a leglehetetlenebb helyeken fogja keresgélni, tehát ne lepődj meg, és szisztémájában ne is keress rendszert, ha a csavarkulcsot a zoknik, a bicikliskesztyűt a lábosok, az orsót a könyvek között kutatja. Ha két perc után sem találja meg a kesztyűt, az orsót, a CD-t, a hatos csavarkulcsot – szinte biztosra veheted, hogy nem fogja megtalálni -, idézd fel a szokásait, és szedd elő a kanapé mögül, vagy vedd le dolgozóasztalának sarkáról a keresett tárgyat.


Papucs és szennyes ruhák

A szoba közepén elhelyezett, elhagyott papucs remek lehetőséget nyújt, hogy éjszaka, vagy legkésőbb reggel halálra rémülj és megijedj, mi a fene van a szoba közepén. Kár lenne felkapcsolni a villanyt vagy kinyitni a szemed, egyértelmű, hogy a pasid papucsa került oda. Természetesen minden ülő és fekvő alkalmatosságtól olyan messzire, hogy Mulder ügynök is természetfeletti jelenségnek nyilvánítaná. Nyugodtan tedd arrébb, nem érdemes egész nap tüntetőleg kerülgetni, mert a pasinak a világ legtermészetesebb dolga, hogy a papucsa a szoba közepén van. Soha egyikük sem fog eltöprengeni azon, hogy az elhagyott papucsok hogyan kerülnek vissza a cipőszekrénybe.







Most jut eszembe Édesem, nem találom a kedvenc bortovahabomat, nem láttad véletlenül valahol? Hova tetted?

Ugyanilyen törődésre méltatlan esemény a szennyes ruhák szennyestartóba vándorlása. A pasiknak folytonossági hiány van a ledobált zoknik és pólók, illetve a ruhásszekrény polcain lévő tiszta ruha között, de ez kicsit sem zavarja őket. Szerintük a dolgok akkor is működnek, ha nem foglalkoznak velük, ezért egyetlen férfi sem érti, a nők miért pörgik túl pl. a szennyes ruha elhelyezésének problémáját. Persze, ha nagyon akarják, akkor a nem használt információkból elő tudják hívni a szennyes ruha, szennyestartó, mosógép, szárító, szekrény útvonalat, de amint nővel élnek, ezek az információk lényegüket vesztik, és fontosabb információknak adják át helyüket: focieredmények, titkos játékkódok és újsághírek.


Sajtreszelő

Egy fárasztó nap után elnyúlsz a kádban, már-már éppen ellazulnál, amikor a konyhában mocorgó kedvesed neked szegezi a kérdést: Hol van a sajtreszelő? A grillsütő bal első sarkánál, adod meg az abszolút korrekt választ, és kicsit mélyebbre csúszol a fürdőben, mert érzed, hogy mindjárt ki kell szállnod, odamenni a grillsütő bal első sarkához, meg kell fognod a sajtreszelőt és pasid kezébe nyomni. Néhány perc csend, és szinte szemed előtt látod, ahogy pasid kétségbeesetten vizslatja a konyhát. Itt nincs, hallatszik egyszer. De ott van, válaszolod türelmesen. De nincs. De ott van! De nincs itt!! Ne kelljen kiszállnom a vízből! De nincs itt!!! Kiszállsz, pillantásod most igazán nem emberbaráti, odamész a grillsütőhöz, a bal első sarkáról leemeled a sajtreszelőt, és a pasid kezébe nyomod. Az előbb még nem volt ott, morogja az orra alatt, és ha szerencséd van, akkor nemcsak egy köszönömöt, hanem egy finom vacsorát is kapsz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top