nlc.hu
Életmód
Teherbe esett a nő, amikor már terhes volt

Csodababa! Teherbe esett a nő, amikor már terhes volt

Ikrei születtek az amerikai nőnek, aki várandósan lett ismét terhes.
Magzati ultrahang-felvételt tart a kezében egy fiatal pár

Egy texasi nő azután esett teherbe, hogy már várandós volt egy babával. Bár mindez hihetetlenül ritka jelenség, olykor előfordulhat, és a második teherbe esés az első után akár hetekkel is bekövetkezhet.

Nem csoda, hogy a 30 éves Cara Winhold sem értette először, hogy mi történt. 2021 márciusában az orvos egy újabb magzatot fedezett fel a második ultrahang-vizsgálaton. Kiderült, hogy a nőnek valószínűleg kétszer volt peteérése, és a petesejtek különböző időpontokban, nagyjából egy hét különbséggel termékenyültek meg.

Normál esetben a teherbe esés hatására leáll a havi peteérés, ám nagyon ritka esetekben előfordul, hogy kiszabadul még egy érett petesejt, és ha megtermékenyül és beágyazódik, ugyanúgy egészséges terhesség válhat belőle. Ezt nevezik szuperfetációnak.

A nő igazi csodának élte meg a különleges ikerterhességet. Főleg annak tükrében, hogy miután 2018-ban megszületett Wyatt nevű fiuk, azt remélték, hamarosan bővül a családjuk, de Carának három vetélése volt, az egyikbe majdnem belehalt.

Az ikrek végül 2021 októberében egészségesen világra jöttek. Ám mivel egy hét eltéréssel fogantak, a méretkülönbség máig megmaradt közöttük. Colson sokkal fejlettebb, míg Cayden kisebb. Ruhából sem jó rájuk ugyanaz a méret, mert több mint másfél kiló a különbség.

A háromgyerekes édesanya azonban határtalanul boldog, és úgy hiszi, hogy így kapta vissza azt a két babát, akiket korábban elveszített.

(Metro)

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Pexels/Vlada Karpovich)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top