Mi most egy alapverziót mutatunk meg, amihez a legszükségesebb hozzávalókat bármelyik szupermarketben be lehet szerezni. A kuszkusz egy durumbúzából-darából előállított berber eredetű étel. A nálunk kapható változata nagyon hamar elkészíthető, hiszen csak forró vízzel kell felönteni. Készülhet belőle saláta, köret, töltelék és desszert is.
Kuszkuszsaláta zöldségekkel
Hozzávalók:
- 25 dkg spenótlevél
- 2 gerezd fokhagyma
- 25 dkg kuszkusz
- 10 db koktélparadicsom
- 10 dkg fetasajt
- 20 dkg ementáli
- fél citrom leve
- olívaolaj
- só
Elkészítés:
- A spenótleveleket alaposan megmossuk. A fokhagymákat vágjuk fel egészen apróra, és futtassuk meg olívaolajon. Dobjuk rá a spenótleveleket. Várjuk meg, amíg kb. 6 perc alatt összeesnek.
- A kuszkuszt egy nagyobb tálba öntjük, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal és összekeverjük, hogy nagyjából mindenhová jusson az olajból.
- Fél liter forrásban lévő enyhén sós vízzel leöntjük az olajos kuszkuszt. Keverjük át, és fedjük le az edényt. Időnként átkeverve hagyjuk kihűlni, nagyjából 40 perc alatt.
- Közben az ementáli sajtot kockázzuk fel, a paradicsomokat pedig vágjuk félbe.
- A kihűlt kuszkuszt locsoljuk meg a fél citrom levével. Adjuk hozzá a spenótot, a paradicsomot és a sajtokat darabolva.
- Ízesíthetjük friss petrezselyemmel, bazsalikommal vagy mentával. Bármilyen rövid ideig hőkezelt zöldség jöhet még bele: cukkini, brokkoli és a gránátalma is jól áll neki.