nlc.hu
10 perces tippek
10 perces karácsonyi csokis édesség

10 perces karácsonyi csokis édesség

Ha izgalmas édességet szeretnél ajándékozni, vagy az ünnepi asztalra készítenél gyors és könnyű finomságot, ne keress tovább.

Új karácsonyi hagyományt teremtenél a családban? Dobd össze ezt a csodás karácsonyi csokis karamellkoszorút. Bizony nemcsak gyönyörű, hanem isteni finom is. Alig néhány hozzávalóra lesz szükséged, na meg 10 percre. Ennyi idő alatt ugyanis elkészítheted. Nem hiszed? Tégy próbát! Megéri.

A csokikoszorú egyik nagy előnye, hogy úgy ízesítheted, ahogy csak szeretnéd. Mehet bele aszalt gyümölcs vagy magvak is. A díszítésnek pedig csak a képzelet – na meg az időd – szab határt.

10 perces karácsonyi csokis édesség

 10 perces karácsonyi csokis édesség hozzávalói

  • 35 dkg félédes csokoládé
  • 25 dkg mogyoróvaj
  • 10 dkg lehet sűrített tej
  • 1 tk. vaníliakivonat
  • 8 dkg apróra vágott dió
  • kandírozott gyümölcs

Egy nagyobb fazekat tegyél fel a tűzre alacsony lángon. Tedd bele a csokoládét, a mogyoróvajat és a sűrített tejet, és olvaszd össze az egészet. Add hozzá a vaníliát, és vedd le a tűzről. Ha szereted, rakj bele diót és kandírozott gyümölcsöt. Ahhoz, hogy koszorút készíts, egy kerek tortaformát bélelj ki folpackkal, a közepébe pedig helyezz egy kisebb konzervdobozt  ugyancsak folpackkal körbevéve. Ha az megvan, öntsd bele a meleg édességet, és hagyd kihűlni. Arra figyelj, hogy hamar megkeményedik, így ha díszíteni szeretnéd, gyorsan tedd meg.

 Olvass még gyors, csoki sütikről az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top