nlc.hu
Dekor

Műhó készítése házilag

6 pofonegyszerű műhó, amit otthon simán elkészíthetsz

Ha nem szeretnél bolti műhavat venni, házilag is könnyedén készítheted ezt a dekorelemet, mindössze néhány hozzávalóból. Akár illatos változatban is. Öt receptet is hoztunk.

A fehér karácsony a mi éghajlatunkon sajnos már jó ideje ritkaságnak számít, azonban az ünnepnek továbbra is az egyik jelképe a hó és mint ilyen, a szezonális dekorációkon is visszaköszön, műhó formájában. Bár vásárolhatsz belőle boltit is, azonban a műhavat egyáltalán nem ördöngösség és persze olcsóbb is otthon elkészíteni. És most nem az apró darabkákra tépkedett vattáról vagy a polisztirol gyöngyökről beszélünk, hanem az ezeknél sokkal hitelesebb küllemű dekorhóról. Íme az öt legtutibb házi módszer, valamint két bónusz tipp! 

Műhó

Fotó: Getty Images

Szódabikarbóna és víz

A sokoldalú szódabikarbóna műhó készítéséhez is remekül használható. Önts szódabikarbónát egy tálba, majd óvatosan, fokozatosan adagolj hozzá vizet! Villával vagy kézi habverővel folyamatosan kevergesd, míg el nem éri a könnyed, púderes állagot!

Szódabikarbóna és borotvahab

Ennél a módszernél is a szódabikarbóna az alap, melyhez ezúttal borotvahabot kell adni. Itt is fokozatosan haladj és gyúrogasd addig, míg el nem éri a kívánt, hószerű konzisztenciát! 

Szódabikarbóna és hajkondicionáló

Fél csésze hajkondicionálóhoz adj 3 csésze szódabikarbónát! Keverd össze villával vagy kézi habverővel! Ez a típusú műhó remekül tapad, akár arra is alkalmas, hogy figurákat, például kis hóembereket formázz belőle. 

Műhóval játszó gyerekkezek

Akár a gyerekeket is bevonhatod a műhó készítésébe (Fotó: Getty Images)

Borotvahab és kukoricaliszt

Ehhez a recepthez egyenlő arányban keverj össze a borotvahabot és a kukoricalisztet! Az összetevőkből így sűrű, habos műhavat kapsz, amely nagyon könnyen formázható. 

Kukoricakeményítő és testápoló

Ha lazább, porszerű műhavat szeretnél, legyen az alap kukoricaliszt. Ehhez óvatosan adagolj testápolót, méghozzá arányaiban nagyjából kétharmad annyit, mint a kukoricaliszt mennyisége! Villával vagy kézi habverővel kevergesd!

Bónusz tippek

Bármelyik előzőekben ismertetett módszerrel készíted is a műhavat, azt felturbózhatod csillámokkal. Egész egyszerűen csak keverj hozzá harmadik összetevőként csillámport! A műhavat továbbá illatosíthatod is, ha hozzáadsz néhány csepp illóolajat, például narancs, fahéj, borsmenta vagy vanília illatban.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top