nlc.hu
Tuti Tippek
Csődöt mondott Jáksó

Csődöt mondott Jáksó

Sok évvel ezelőtt egy norvég lánynak udvarolt Jáksó Laci, amolyan távszerelemben éltek, és nagyon megörült, amikor a család meghívta a karácsonyi ünnepekre a skandináv országba.

Csődöt mondott Jáksó„Nemcsak azért tartom ezt számon különleges ünneplésként, mert nem itthon voltam, hanem mert akkor láttam életemben először igazi, tiszta, egyméteres havat, és mert rendkívül aktívan teltek azok a napok – meséli Laci. – Amikor odaértem, közölték, hogy síelni megyünk, de tudni kell, hogy én akkoriban lécet közelről még nem nagyon láttam. De nem akartam csődöt mondani, így mondtam, hogy: síelés? Persze, megy az nekem. Azonban már akkor a túra végén tartottam volna szívem szerint, loholtam, mire a sok felszereléssel a dombra értünk. Akkor kaptam egy jó tanácsot: azt mondták, ne aggódjak, induljak el, és ha nagyon gyorsan csúsznék, üljek le. Hát, mondanom sem kell, hogy az első kanyar után majd egy órát ültem a hóba, mire a boldogan síelő norvég átmeneti rokonaim megtalálták a nagy fehérségből kikandikáló, sapkás, átfagyott alakot” – emlékszik nevetve Laci.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top