Baba

Senki nem tudja, hogyan került az erdőbe a tinédzser

Kilenc hónapja sétált be a berlini rendőrségre a magányos "Maugli", aki öt évig élt egy erdőben. A rendőrök azóta még a vezetéknevét sem tudták kideríteni.
forrás: Berlin Police
Forrás: Berlin Police

A német rendőrség még mindig nem tudta azonosítani azt a fiút, aki 9 hónapja besétált egy berlini rendőrségre, és közölte, az elmúlt öt évben az erdőben élt, és semmire nem emlékszik abból, hogyan került oda – számol be a Huffington Post.

„DNS-mintát vettünk tőle és elküldtük az Interpolnak, de nem jártunk sikerrel” – magyarázta Thomas Neuendorf, a berlini rendőrség szóvivője, miért tettek most fotókat közzé az egyébként angolul beszélő tinédzser fiúról.

Az újságok által csak „Forest Boy”-nak vagyis „Erdei Fiú”-nak nevezett srác csak annyit tud magáról, hogy Ray-nek hívják és 1994. június 20-án született, de hogy hol éltek korábban, arról fogalma sincs.

Az újkori Maugli annyira emlékszik, hogy az édesanyja, Doreen meghalt egy autóbalesetben, utána költöztek az apjával, Charlesszal a vadonba. Iránytűvel és térképpel tájékozódtak, sátorban és barlangokban töltötték az éjszakákat. A 18 éves tinédzser tavaly ősszel apját is elvesztette és eltemette, majd öt napig gyalogolt, mire eljutott a legközelebbi nagyvárosba, Berlinbe.

A rendőrség teljesen tanácstalan, mert sem az apja holttestét nem találták meg, sem az autóbalesetet nem tudták azonosítani. Ray-ről most egy ifjúsági szolgálat gondoskodik, iskolába jár, és már németül is egész jól megtanult. Nem tudta, hogyan kell egy számítógéppel vagy egy mobiltelefonnal bánni, de gyorsan megtanulta. A rendőrök szerint nem tesz olyan benyomást, mintha ilyen sokáig civilizáción kívül élt volna, de egyszerűen fogalmuk sincs, ki lehet a fotók szerint kedves mosolyú, szőke fiú.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top