Baba

A boldog anyák korán rakják le aludni a gyerekeiket

Egy új tanulmány szerint fél kilenc előtt kell lefektetni a gyerekeinket, ha boldog és kiegyensúlyozott családot akarunk magunknak.

A Sleep DownUnder konferencián bemutatott tanulmányban azzal indokolták az este fél kilences fektetési időt, hogy így marad idejük a szülőknek arra, hogy egymással és saját magukkal is foglalkozzanak. Így mindenki ki tudja magát aludni, jut a család minden tagjának énidő, és mind nagyon boldogok lesznek.

A tanulmányban 3600 gyereket vizsgáltak Ausztráliában, végigkövették az életüket kilenc éven keresztül, az összegyűjtött adatokból pedig kiderült, hogy azoknak az anyáknak a mentális egészsége jobb, akiknek fél kilenc előtt fekszenek le aludni a gyerekeik.

alvás gyerek tanulmány

Képünk illusztráció – Fotó: Unsplash

Dr. Jon Quach, a tanulmány vezetője azt is elmondta, hogy ezek a mentális előnyök teljesen függetlenek attól, hogy a gyerek korán vagy későn ébred fel reggelente.

Az esték a legintenzívebbek a család számára, olyan sok energiát elhasználnak a szülők, hogy jelen legyenek a gyerekeikkel, hogy muszáj adniuk maguknak utána pihenőidőt a lefekvésig. Mindenkinek szüksége van időre, amikor csak magával foglalkozhat.

A tanulmány szerint a gyerekeknek is jót tesz a korai elalvás, ugyanis azok a gyerekek, akik fél kilenc előtt mentek ágyba, egészségesebbek voltak, mint későn fekvő társaik. A korán fekvés tehát abszolút jó a család minden tagjának, érdemes bevezetni otthon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top