Baba

Ő volt a legkisebb életben maradt koraszülött, ma újszülötteket gyógyít ugyanabban a kórházban

567 grammal született, orvosai 5-10 százalék esélyt adtak a túlélésére.

A texasi Tammy Lewis születésekor az állam legkisebb koraszülöttje volt, akinek sikerült életben maradnia: 24 hétre született meg, és világra jöttekor mindössze 567 grammot (!) nyomott. Az orvosok rögtön közölték a szülőkkel, hogy csupán 5-10 százalék körüli esélyt látnak arra, hogy a baba életben maradjon.

Tammynek mégis sikerült a  szinte lehetetlen. Ma 34 éves, kétgyermekes édesanya, és ugyanazon az újszülöttintenzív-osztályon dolgozik, ahol annak idején 16 hetet töltött a lélegeztetőgépekre kötve.

A CNN-nek nyilatkozva Lewis azt mondta: a gimnázium után vagy tanár, vagy orvos szeretett volna lenni, de amint beleásta magát az orvostudomány rejtelmeibe, egyértelművé vált számára, mit kell választania. Ezenfelül egy mély, személyes oka is volt arra, hogy ezen a pályán induljon el:

Azt akartam, hogy visszaadhassak valamit azoknak a babáknak és a családjuknak, akik ugyanabba a szituációba kerültek, mint annak idején én. (…) Isten is erre vezette az utam

– mondta.

Lewis azóta a kórház „reményfalára” is felkerült, ahová az olyan koraszülött babák képei kerülnek fel, akik nagyon rossz esélyekkel születtek, mégis egészséges felnőtt vált belőlük.

Munka közben mindennap számos dolog emlékeztet arra, milyen szerencsés vagyok, hogy itt lehetek. Látom, ahogyan a szülők megkapják a rossz híreket, és ilyenkor némi fényre, reményre van szükségük. Ebben segíthetnek a sikertörténetek, és én egy vagyok közülük

– mondta.

Kattints a lejátszáshoz!

Kiemelt kép: YouTube

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top