nlc.hu
Család
Szépítkezzünk szülés elõtt

Szépítkezzünk szülés elõtt

Az utolsó hetek többnyire nehezen telnek. Ilyenkor a baba súlya, a felszedett kilók és a várakozás nehézsége is megterheli a kismamát. Úgy érezzük, minden sokkal könnyebb lesz szülés után: megszabadulunk testi terheinktõl, és egy édes kisbaba mellett fogunk pihenni, kedvünkre olvasgatni, miután a kisujjunkból kiráztuk a házimunkát.




Igen, valahogy ezt sugallja a legtöbb babagondozási könyv, amelyben leírják: az újszülött napjainak jó részét alvással tölti. Ez persze csak a ritka szerencsés természetű kisbabákra vonatkozik.

A legjobb, ha arra készülünk, hogy az első hetekben igen elfoglaltak leszünk, tehát érdemes előre megajándékozni magunkat. Menjünk el fodrászhoz, kérjünk olyan frizurát, amivel nem kell sokat foglalkozni nap mint nap, mégis elég jó ahhoz, hogy a gyermekágyas időszak végén is nőnek érezzük magunkat.





A kozmetikusnál – ha kell – végeztessünk arckezelést. Erre ritkán van szüksége az állapotos nőnek, hiszen ilyenkor a mitesszereket, pattanásokat okozó férfihormonok visszafogottabban működnek.

A kozmetikus szerepe most igazából az, hogy tápláló pakolásokkal, masszázzsal kényeztessen minket. Az arcmasszázs felpezsdíti a bőrünket, elsimítja a lelkünket. Ne sajnáljunk rá egy órácskát szülés előtt, de a gyermekágyas időszak után se. Ezt minden anya megérdemli!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top