Család

Januárban is Zsiráf!





• Sushi-kalauz


Nyershal vagy a hosszú élet költeménye?
Ma már nálunk is egymásután nyílnak a sushi éttermek és koránt sem számít elérhetetlennek a japánok különleges nemzeti eledele. De még mindig kevesen vannak, akik vették a bátorságot, vagy lett volna alkalmuk rá, hogy meg is kóstolják. Mit is tudunk erről a legendás ételről?



• Egy valóra vált álom


Beszélgetés Bényi Ildikóval
Péntek délután van. A Magyar Televízió székháza melletti kávéházban várakozom, előttem gőzölgő capuccino. Nemsokára megérkezik a vendégem. Kezet nyújt, bemutatkozunk egymásnak. Egy csinos fiatal nő ül le mellém. Arcát és hangját sokan ismerik. Ő a mindig kedves és vidám Bényi Ildikó, az Önök kérték műsorvezetője.
A médiában szereplő riporterekről és műsorvezetőkről azt gondolnánk, hogy a színészekhez hasonlóan csak szerepet játszanak. A magánéletben viszont egészen máshogy viselkednek. Bényi Ildikó egyáltalán nem ilyen. Vidám és közvetlen, még egy zsúfolt, forgatásokkal teli nap után is.



• Két dudás egy csárdában


Platón filozófiája szerint, amíg viharok tombolnak, addig van szerelem. Noha lehetséges, hogy ez így nem teljesen fedi a valóságot – azt mindenképp el kell ismernünk, ahhoz, hogy vihar keletkezzen, sokszor elég egy egészen apró, parányi kis szikra is. Ahhoz, hogy ezt a szikrából kipattant ciklont elcsendesítsük, szükség van empátiára, s arra, hogy képesek legyünk engedni a negyvennyolcból…



• Biosaláta


A „bio” jelző ma már életünk része. A boltok polcain nap, mint nap találkozhatunk a biotermékek mind szélesebb választékával, mégis sokan csak annyit tudnak róla, hogy drágább. Mások kizárólag ezt hajlandók megvenni. Mi ez? Hóbort? Divat? Megszokás? Vagy tudományosan is bizonyítható előny, amire ma még nem – mindannyian – vagyunk „vevők”? Ráadásul bio név alatt számtalan terméket kínálnak, nem csak élelmiszert. A most következő vegyes salátástálban sok mindent megtalálhatsz, ami a témával összefügg. Jó válogatást!







Kattints a Zsiráfra!
Nemcsak a lapot forgathatod, de kattinthatsz is, ha éppen a Zsiráfra vágysz!
A zsiráf honlapja meglepetésekkel vár!
• Katt ide!  » 

• Új év, új haj

Nagyot fordult a hajdivat kereke az elmúlt évben. Hogy képben legyetek, a Zsiráfdivat megmutatja Nektek mik az aktuális és elkövetkezendő fodrászati trendek az új esztendőben.



• Megdöbbentő tények a szexualitás történetéből


Amikor az első szerelmes éjszakánkra készülünk vagy csak dumcsizunk a barátokkal erről az izgalmas témáról, talán eszünkbe sem jut, hogy előttünk milyen nagyon sok fiatalt foglalkoztatott már ez a kérdés. Bizony, a nagy öregek is voltak fiatalok, akik tétován álldogáltak a szerelem kapujában. És gondoljunk csak a különböző kultúrákra – nem minden lánynak jelentette az első éjszaka ugyanazt, mint ma nekünk.
Van már óvszer a táskádban, felkészültél a testi szerelemre? Valóban mindent tudsz a szexről?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top