Család

Torna a babáért

A női szervezet olyan, mint egy pontos óramű. Minden hónapban jelzi, hogy jól működik-e. Ha azonban gondok támadnak, nem biztos, hogy egyből a gyógyszerekhez kell nyúlnunk. Természetes gyógymódok is segíthetnek.

Aviva Steiner peteérést serkentő tornája azt ígéri, hogy a gyakorlatok elsajátításával úrrá lehetünk a ciklusunk felett. Különösen ajánlott azoknak, akik gyereket szeretnének, de azoknak is, akik így kívánják elkerülni a nem kívánt terhességet. Az Aviva-módszer öngyógyító eszközt ad a kezünkbe azáltal, hogy erőteljesebb vér- és energiakeringést hoz létre altestünkben.

A torna az alhas, a belső hasi és gátizmok és a farizmok megmozgatásával éri el gyógyító hatását. A mozgás fokozza az adott terület vérkeringését, így több vitamin, hormon és más életfontosságú anyag jut a „célszervekbe”. Ez a belső női nemi szervek egészséges működését eredményezi, de visszahat a központi hormonális szabályozó, a hipofízis működésére is, amely korunknak, állapotunknak megfelelő egészséges „válaszreakciókat” fog adni, beindítva ezzel a szervezet öngyógyulását. Közben helyreáll az alhas energetikai egyensúlya is, oldódnak a felhalmozódott feszültségek, és a nőiesség lelki megélése is könnyebbé válik. Egyszerű tornagyakorlatok segítségével tehát természetesen, pusztán saját belső erőink mozgósításával érhetjük el a gyógyulást.

Speciális mozdulatok

Az Aviva-módszer alapvetően két különböző gyakorlatsorból áll. Az „egyszerű módszer” 30 perc alatt végezhető, és 18 gyakorlatot tartalmaz. A 15 perces „rövidített módszer” 11 gyakorlatból áll. A tornát hetente kétszer, súlyos esetben kétnaponta érdemes végezni mindaddig, amíg a probléma meg nem szűnik. Aviva külön gyakorlatsort dolgozott ki az ovulációhiány, a rendszertelen ciklus, a petevezeték-elzáródás és többszöri vetélés esetére, valamint várandósok részére, a szülés utáni időszakra, sőt az inkontinencia kezelésére is. A tornát megállás, pihenés nélkül, zenére kell végezni, majd legalább fél óráig pokrócba burkolózva, felhúzott lábakkal kell ülni, közben meleg teát inni, hogy a tornával elért belső meleget fenntartsuk. Ugyancsak ezért nem szabad a torna után sem zuhanyozni, sem fürdőt venni.

 

Aki a tornát kitalálta

Aviva Steiner – magyar nevén Fazekas Gabriella – 1930-ban született Budapesten. Szülei élsportolók, a táplálkozásukra nagyon odafigyelő emberek voltak. Aviva hamar megismerte a mozgás örömét, és hamar megtanulta azt is, hogy a mozgás nagyon sok betegségre adhat gyógyírt. Szülei a zsidóüldözés áldozatai lettek, Aviva pedig 16 évesen Palesztinába került. Izraelben tanult táncot, majd gimnasztika szakon tanári diplomát szerzett. Dolgozott táncosnőként, színésznőként, de később karrierjét a gyógyítás, a torna kedvéért feladta. Tanult anatómiát, fizikoterápiát, sokat jógázott. A tornaórái egyikén fedezte fel, hogy bizonyos gyakorlatok menstruációt idéznek elő a nőkben. Folytatta a kísérletezést, gyakorlatait továbbfejlesztette, és rájött, hogy ezekkel a vérkeringést segítő mozdulatokkal a nők szinte minden problémájukon tudnak segíteni. Ma már leginkább azokra a gyerekekre büszke, akiket az évekig meddőséggel hiába kezelt asszonyok szültek – a gyakorlatok megtanulása után.

A módszer hivatalos oldala »

Magamat gyógyítottam

 

Aviva tornáját Budapesten Tóth Lívia vezeti. Hosszú út vezetett addig, hogy a tornát elindítsa, és a kipróbált módszereit másokkal is megossza. Számos betegséggel küzdött, és a legtöbbre maga találta meg a megfelelő gyógymódot. A tornáról először ’96-ban hallott. Kiment Izraelbe is, hogy megismerje Avivát, és megtanulja a gyakorlatokat. Örül, ha az órák után felhívják, és elmondják az asszonyok, hogy sikerült-e megoldaniuk a problémájukat. Van, akinek végre rendeződött a ciklusa, de több boldog kismama újságolta már, hogy hosszú évek után sikerült teherbe esnie. Lívia azonban nem tartja magát csodadoktornak. Ha csak egyetlen asszonynak is segíteni tudott, már elégedett.

 

Mikor és hogyan segíthet a módszer?

– Erős fájdalmak menstruáció előtt vagy alatt.

– A menstruáció időtartama több mint öt nap.

– Terméketlenség.

– Szenvedés a változókor tüneteitől.

– Rendszertelenül jelentkező menstruáció.

– Soha nem jelentkezett még természetes úton a menstruáció.

– Segít az indokolatlan tejelválasztásnál.

– Ciszta vagy mióma esetén.

– Súlyfelesleg esetén, amelynek hormonális oka van.

– Túlzott szőrösödés esetén, amely hormonális zavarra utal.

– Vetélés után.

 

Férfiaknak is!

A férfiak számára kifejlesztett gyakorlatokkal az erősebbik nem elszánt tagjai meggyógyíthatják prosztataproblémájukat, potenciazavarukat, vagy akár növelhetik a spermium-életképességet és ezáltal nemzőképességüket.

Baba.lap.hu
Sport.lap.hu
Torna.lap.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top