Család

A széltől is óvjuk?

Már a baba születése előtt lelkesen beleássuk magunkat a szakirodalomba, azzal a szent céllal, hogy mi majd sokkal, többet és jobban... De mennyire?

Amikor a gyermeküket a széltől is óvó kismamákat, és nagyobb korukban is az anyukájukba kapaszkodó kisfiúkat, kislányokat látunk, felmerül a kérdés, hogy vajon jól törődünk-e velük. Meddig óvhatjuk őket és milyen mértékben?

Nézzünk körül a játszótéren, strandon vagy bármilyen olyan helyen, ahol a kicsi gyereknek meg kell „küzdenie” magáért.

Vegyük sorra, hogy hosszú távon kinek lesz jobb, ha megmondjuk, hogy mi fog történni, ha homokos kézzel nyúl a szemébe vagy vonakodunk szembesülni, hogy gyermekünk nem irányító típus, és bizony előfordulhat, hogy ő lesz az, akinek kiveszik a kezéből a kislapátot. Mégis, hagyjuk őt érvényesülni a maga módján!

Gondoljuk meg jól, mielőtt igen fontos tapasztalásoktól fosztjuk meg a kicsiket. Vajon miért tesszük mindezt? Lehet, hogy csupán kényelemből?

Annyi indok lehet, ami az esetek többségében régen nem a gyermekről, hanem rólunk szól, a hiúságunkról, arról, hogy mennyire fontos számunkra mások megítélése, hogy mennyire vagyunk elégedettek a világban betöltött helyzetünkkel… Még lehetne hosszan sorolni.

A lényeg, hogy a kicsiknek elsősorban arra van szükségük, hogy mi legyünk a biztonságos pont az életükben, érezzék, hogy ránk számíthatnak. Ennyi pont elég. Nem ők azok, akik többet kérnek, hanem a bennünk lévő tökéletes anyuka víziója hajt minket.

Gondoskodás címszó alatt számtalan dolgot tehetünk gyermekünkért, amiért később még nagyon hálás lesz nekünk. Fordítsunk nagyobb figyelmet a táplálkozásra, őrizzük a családi békét, játsszunk vele minél többet és gondoskodjunk róla, hogy érzékeny bőre is a legjobbat kapja.

A kisgyermekek érzékeny bőréről a NIVEA Baby Krémes fürdető gondoskodik, mely gyengéden tisztít és ápol. Értékes összetevőinek köszönhetően és rendszeres használatával megelőzhető a baba bőrének kiszáradása.

NIVEA Baby Termékkipróbálás!

Regisztráljon és próbálja ki Ön is ingyenesen a NIVEA Baby termékeit és ossza meg velünk tapasztalatait!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top