Család

Kézen fogva haltak meg 72 év házasság után

Egész életüket együtt töltötték, sosem akartak egymás nélkül lenni. A halál is szinte egyszerre érte őket.

Egy idős, amerikai házaspár tagjai 70 perc különbséggel távoztak örökre.  A 94 éves Gordon Yeagert és 90 éves feleségét, Normát autóbaleset érte, utána egy kórházi osztályon próbálták megmenteni őket.

A gyerekeik elmondták, hálásak a sorsnak, hogy így ért véget szüleik élete, hiszen 1939-ben tartott esküvőjük óta el sem tudták képzelni, hogy kis időre is távol legyenek egymástól.

Gordon és Norma Yeager
Gordon és Norma Yeager
Fotó: www.msnbc.msn.com

„Egyszer apa azt mondta, addig nem mehet el, amíg anya is itt van, mert vigyáznia kell rá. És azt mondta, anya is így gondolná” – nyilatkozta a házaspár lánya. A kórházban egymás mellé helyezték őket, ahol kézen fogva feküdtek, de már nem reagáltak a külvilágra. A pár fia elmondta, hogy apjuknak, aki kettejük közül bő egy órával korábban halt meg, leállt a légzése, de a szíve még egy ideig tovább vert, amit ők saját szemükkel láttak a monitoron.

Az autóbalesetet – amely egy héttel korábban történt – az idős férfi okozta, egy kereszteződésben nem adta meg az elsőbbséget, a másik irányból érkező autós pedig már nem tudta elkerülni az ütközést. A másik autó utasai túlélték a balesetet, bár egyikük súlyos belső sérüléseket szenvedett.
 
A Yeager házaspár a temetésen is egymás kezét fogva feküdt a koporsóban. A család úgy tervezi, együtt is hamvasztják el őket, a hamvaikat pedig összekeverve őrzik majd.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top