Család

Esküvő előtt derült ki, hogy testvérek

Sokkot kapott a fiatal menyasszony, amikor kiderült, ki valójában élete szerelme, akitől gyereket is vár.

Már öt éve járt együtt a pár, és éppen az esküvőre készültek, amikor megtudták, hogy testvérek. A dél-afrikai pár szülei az esküvő előtt találkoztak, hogy megbeszéljék a részleteket, ekkor derült fény a családi titokra. A fiatal nő ráadásul a nyolcadik hónapban van, hamarosan megszüli közös gyermeküket is.

A fiú kétéves, a lány nyolc hónapos volt, amikor szüleik elváltak, és nem találkoztak többé. A lányt az anya, a fiút az apa nevelte fel. Mintegy 80 kilométer távolságra éltek egymástól, és egyiküknek sem mondták el, hogy van egy testvére. A fiatalok viszont az egyetemen megismerkedtek, és azonnal erős vonzalom alakult ki közöttük.

A genetikus szexuális vonzalom létező jelenség
A genetikus szexuális vonzalom létező jelenség

„Együtt voltunk, amióta először találkoztunk. Szerelem volt első látásra. Családot és sok gyereket akartunk, ez volt a leghőbb vágyunk. Gondolhatják, mekkora sokk volt, amikor kiderült a családi titok. Közös gyerekünk lesz. Nem tudjuk, mit fogunk mondani neki, ha felnő” – mondta a menyasszony.

A pár úgy döntött, hogy különválnak, de még nem tudják, hogyan tovább.

Az eset nem egyedi és nem újdonság: a Brit Orvostudományi Folyóirat (British Medical Journal) kutatásai szerint azoknak az embereknek a fele, akiket kisgyermekként elválasztanak a rokonaiktól, erős vonzalmat éreznek egymás iránt felnőttként – már ha összetalálkoznak. A jelenséget genetikus szexuális vonzalomként emlegetik a szakemberek. 30 évvel ezelőtt egy amerikai nő még könyvet is írt arról, hogy milyen vonzalmat érzett a felnőtt fia iránt, akit gyerekként örökbe adott.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top