Család

Karácsony után is együtt a család

A szenteste és a vendégségekkel teli napok után még tart a téli szünet. Ha felszámoltuk a mosatlan edényeket, rendet raktunk, jut idő kipróbálni az új játékokat is. Milyen programokkal színesíthetjük még a szabadidőt? Íme néhány ötlet.

Karácsony után is együtt a családHa szerencsénk van, és akad hó, semmiképp ne maradjunk a szobában! Egy közös havas kaland kiváló családi és  baráti csapatépítésre ad lehetőséget.

Rendezhetünk hóemberépítő-versenyt a testvérek között, de akár a barátok, családok is összemérhetik ügyességüket. Amikor a frissen elkészült jeges barátaink már megkapták az őket illető répaorrot, ne felejtsünk el saját egészségünkről is gondoskodni egy finom sárgarépából és friss gyümölcsökből készült nektár segítségével. A gyerekek, ha akarnak, még koccinthatnak is a hóemberrel!

 Ha ennél is aktívabb pihenésre vágyunk, keressük fel a legközelebbi dombot, hegyet, és szánkózzunk, bobozzunk kedvünkre, hiszen a friss levegő jót tesz a testnek, segít megelőzni a betegségeket, a nevetés pedig felmelegíti a lelkünket. A domb aljáról felfelé gyalogolva pedig javul az erőnlétünk is! Ha pedig kellőképp kiizzadtunk, és már mindenkinek pirospozsgás az arca, ne feledkezzünk meg a folyadékpótlásról! Egy Kubu Play!-itallal máris helyrebillenthetjük szervezetünket. Utána pedig ismét folytatódhat a móka, egészen sötétedésig!

Karácsony után is együtt a családHa kevésbé kedvez az időjárás, otthon is mulathat együtt a család, ráadásul jótevőkké is válhatunk. Remek lehetőség erre a közös madáretető-készítés. Nem kell hozzá vagyonokért vásárolni!

A legegyszerűbb tejesdoboz, egy régi spárga a nagypapa ládájából, egy olló, és egy kis kézügyesség segítségével máris  tálalhatjuk a hidegben fagyoskodó madarak utókarácsonyi uzsonnáját: magokat, sótlan szalonnát, almát, répát.

Persze ha van barkácsmester a családban, ennél takarosabb házikót is készíthetnek együtt idősek és fiatalok egyaránt!

http://www.haziallat.hu/madar/gondozas/teli-madaretetes-madareteto/4910/

Jótékonykodásunk jutalmaként magunkat is megvendégelhetjük egy kellemes, frissítő Kubu itallal, így az ablakból figyelhetjük kis tollas barátaink örömét, egy kellemes gyümölcslé mellett beszélgetve.

Ha pedig egy aktívan töltött nap után marad még időnk, érdemes ellátogatni a Kubu megújult honlapjára, ahol megannyi izgalmas feladat és érdekesség várja a gyerekeket és felnőtteket egyaránt!

További információk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top