Család

Bűncselekménnyel is megvádolhatják a lebukott szülészorvost

Nincs kizárva, hogy bűncselekményt követett el az az orvos, aki utólag kért 160 ezer forintot a szülésért egy kismamától a Semmelweis Egyetemen.

Büntetőjogi felelősséget is felvet, ha egy orvos pénzt kér egy társadalombiztosítással rendelkező betegtől egy sürgősségi ellátásért – ezt Ábrahám László ügyvéd mondta az Inforádiónak, akinek nagy tapasztalata van egészségügyi kérdésekben és műhibaperekben.

“Orvosetikailag ez döbbenetes példája annak, hogyan nem szabad egy orvosnak viselkednie. Főleg akkor nem, amikor egy államilag finanszírozott intézményben, sürgősségi ellátásban, egy tb-jogosult szülő nővel szemben érezteti azt, hogy a műtőért és a személyzetért fizetni kell. Szerintem ez büntető törvénykönyvi tényállást is megvalósíthat. Lehet például csalás is, mert aki mást tévedésben tart jogtalan haszonszerzés érdekében, az csalást követ el” – mondta el Ábrahám László.

Mint ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, a Semmelweis Egyetem egyik főorvosa 160 ezer forintot kért szülés után egy sürgősségi császármetszésen átesett nőtől, mondván, neki is voltak költségei a műtéttel. Az ügyben érintett szülész-nőgyógyászt az egyetem vizsgálatának idejére állásából felfüggesztették.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top